HIZBOLLAH-RAKETTER STARTER STORBRANNER I ISRAEL

Rakettangrep fra Iran-støttede Hizbollah i Sør-Libanon mot områder i Nord-Israel har antent mange branner den siste uken. Det er hetebølge i området. I Kiryat Shmona, som er Israels nordligste by, jobber brannvesenet døgnet rundt med å redde boliger fra flammene. Store deler av de 22.000 innbyggere i byen har vært evakuert de siste seks månedene på grunn av angepene fra Hizbollah.

FLERE BRANNER: Hizbollah-raketter som treffer Nord-Israel starter branner. Her fra Israels nordligste by Kiryat Shmona hvor brannvsenet kjemper døgnet rundt for å redde hus. Foto: Flash90

Flere av hovedveiene i områdene er stengt på grunn av brannene. Flere personer er blitt behandlet på. sykehus i området på grunn av inhalering av røyk fra alle brannene, men ingen personer er blitt drept på grunn av brannene.
Israel har svart på angrepene fra Sør-Libanon som i Israel har kostet livet til 14 soldater og 10 israelske sivile. Noen flere er drept på I libanesisk side. Hizbollah skal , ifølge egne opplysninger , ha mistet 328 soldater. I tillegg skal et sekstitalls soldater fra andre terrorgrupper i Sør-Libanon, har mistet livet etter at rakettangrepene mot Israel begynte. Hizbollah ska ha avfyrt over 1000 raketter siden 8. oktober. Rakettene til Hizbollah kommer fra Iran og blir stadig mer avanserte.
Totalt er ca. 60.000 innbyggere i det nordlige Israel flyttet lenger sør i landet på grunn av rakettene fra Hizbollah.

Det har vært spekulert i at Israel vil iverksette en større militæroperasjon mot Hizbollah i løpet av juni. Men ifølge avisen Times of Israel, som har gode kontakter i regjeringen til Netanyahu, er den mobiliseringen som nå pågår nær knyttet til operasjoner som pågår i Gaza.
Tekst: MORTEN AASBØ

ISRAELSK ARTILLERI: Israelsk artilleri skyter mot Hizbollah-posisjoner i Sør-Libanon. Foto: Flash90 

Leave a Reply

Your email address will not be published.