«The lady in red» overlevde mirakuløst Super Nova-massakren

Hun ble kjente som «the lady in red». Det ikoniske bildet av den unge, langlemmede kvinnen med rødt sjal som med lange kliv – og med dødsangsten skrevet i ansiktet – ble spredt verden rundt. Kvinnen flykter fra Hamas-terroristene som tidlig en oktobermorgen trengte inn på musikkfestivalen Super Nova i Israel klare for å drepe flest mulig unge jøder.

OVERLEVDE: Vlada (25) løp for livet og overlevde Super Nova-massakren hvor palestinske terrorister prøvde å drepe flest mulig jøder.

Noen timer senere hadde massakren tatt livet av nesten 400 ungdommer. Britiske Daily Mail har funnet kvinnen med rødt sjal – som mirakuløst overlevde massakren. Hun er en 25 år gammel alenemor født i Ukraina, men som siden emigrerte – som mange andre med jødisk bakgrunn – til Israel hvor hun ĺivnærer seg som bryllups-arrangør i havnebyen Ashkelon
Hun heter Vlada Patapov og er en 25 år gammel alenemor med en datter på to og et halvt år.
Sammen med to venner hadde hun dradd ned til den kjente rave-festivalen. Hun elsker å danse og koste seg i den varme sensommmernatten sammen med gamle og nye venner.
Hun har, som alle israelere, appen som varsler henne på mobilen når raketter er på vei inn fra Gaza. Men ikke lange stunden senere kom alarmen: Nærmere 50 Hamas-terrorister utstyrt med maskinpistoler og andre tyngre våpen var i ferd med å ta seg inn på konsert-området.
Hundrevis av festivaldeltakere begynte å løpe mot sine biler eller mot terreng hvor de kunne gjemme seg. Mange ble skutt mens de kom frem til sine biler og ble stoppet av terroristene på de få vei som ledet ut fra festivalområdet. Terroristene gikk fra bil til bil og skjøt passasjerene.

Vlada skjulte seg i en beskyttelses-bunker av betong mot raketter hvor det i perioder var presset inn 30-40 ungdommer. Hele tiden hørte de skudd og ventet på at tropper ra IDF skulle dukke opp for hjelpe. En periode skjulte hun seg sammen med noe venner i buskaset langs veien. 380 mennesker – de fleste ungdommer – ble massakrert i og rundt konsertområdet.
Totalt ble 1200 mennesker drept av Hamas-terrorister i nærliggende kibbutzer til grensegjerdet som skiller Gaza fra Israel. De aller fleste var sivile israelere – også hele familier med små barn. Menn, kvinner og barn ble drept – og siden ført som gisler til Gaza. Mange er der fortsatt – noen er drept og andre holdes som sexslaver.
Vlada Patapov er glad for at hun overlevde, og kunne dra hjem til sin lille datter i Ashkelon. Hun tenker på de mange andre som døde under festivalen og de mange som fortsatt er gisler i Gaza.
Tekst: MORTEN AASBØ

TENKER PÅ DE SOM DØDE: Vlada glemmer aldri synet av de mange andre ungdommene som kaldblodig ble drept av Hamas-terroristene.
Vlada Patapov (25) er født i Ukraina men utvandet til Ashkelon i
Israel og livnærer seg og sin lille datter som bryllupsarrangør.
VOLDTATT: Mange av kvinnene på festivalen ble voldtatt og tatt med som gisler til Gaza av terroristene.

Leave a Reply

Your email address will not be published.