NORSE SLITER MED LIKVIDITETEN

Det Arenhdal-baserte flyselskapet Norse AtlanticAirways sliter med svakere billettpriser enn ventet, noe som gir utslag på selskapets kvartalstall. Selskapet har sendt ut en børsmelding.hvor de varsler at resultatet ligger under forventningene. Men både fyllingsgraden og inntekter for tilleggstjenester i kvartalet var gode. 

UTVIDER RUTENETTET: Norses 787 Dreamliners er nå å se i Asia, Nord-Amerika, Afrika og Karibien. Foto: Norse Atlantic Airways.

Selskapet har heller ikke lyktes å lande en planlagt avtale med en strategisk partner. Norse var nær en avtale, men den potensielle partneren har nå besluttet ikke å gå inn i langdistansemarkedet. Det ble klart da forhandlingene ble avsluttet i slutten av juni i år. 

Norse Atlantic AIrways kortsiktige likviditet er også negativt påvirket av kommende kredittkortinnbetalinger på grunn av skjev sommerbooking 

Norse opplyser at de forventer at tredje kvartal i 2024 og andre halvår vil være profitable.

– Vi begynner å bli større og bedre kjent, men vi har fortsatt en vei å gå. Det at folk og kunder snakker varmt om oss, er den beste reklamen vi kan få, og vi får ekstremt mange gode tilbakemeldinger, sier adm. direktør og gründer Bjørn Tore Larsen i et lengre intervju med lokalavisen Agderposten.

STIGER: Kabinfaktoren har steget fra 75 til 82 prosent i andre halvår i år ,konstaterer adm. direktør
Bjørn Tore Larsen i Norse Atlantic Airways. Foto: Norse Atlantic Airways

Administrerende direktør og gürnder i Norse Atlantic Airways kan i juni feire toårs-jubileum siden det første Norse-flyet tok av fra Oslo lufthavn, Gardermoen med kurs for New York. I dag er rutenettet mer omfattende med en rekke ruter fra europeiske storbyer ti USA, Thailand, Afrika og Karibien. 

Norske Atlantic Airways har gjort en del charteroppdrag i Nigeria, vært på Sydpolen og transportert militært personell. Nettopp charter om vintetren vil bli viktig fremover. I vinter ska de fly ruter til til Afrika for det italienske flyselskapet Neos. Neos er et italiensk selskap som er en del av Alpitour World. De to selskapene er blitt enige om at Norse Atlantic Airways`787 Dreamlinere skal fly for det italienske selskapets ruter mellom Italia og Zanzibar og, mellom Italia og Mombasa. De skal også fly mellom Italia og La Romana og Italia og Montego Bay. Norse skal også fly mellom Milano og Roma til Madagaskar samt en ukentlig flyvning mellom Milano og Dubai. 

-Jeg er veldig glad for atNeos og Norse Atlantic har signert denne viktige avtalen for et betydelig antall flytimer i løpet av vintersesongen 2024-2025. Vi har inngått et sterkt partnerskap med Neos, som bygger på vår tidligere chartervirksohet med selskapet. Flyet skal i vinter ha base i Milano, sier Larsen. 

Han sier at da de startet for to år siden gikk de inn i en jungel og i et marked hvor verden sto stille. Det var ikke enkelt å forutse hva som kom ti å skje videre. Vi har prøvd oss frem med ulike ruter – og funnet ut hva som funker om vinteren og om sommeren. Blant annet må vi gjøre mye charter og være der pengene er om vinteren. Om sommeren er det mer automatikk i at et fast rutenett fungerer fint, sier han til Agderposten. 

Norse leier ut flyet med mannskap og de trenger ikke tenke på å fylle setene, sier han. 

Nylig gikk selskapet inn med en stor samarbeidsavtale med verdens største cruiserederie,Carnival Cruises. 

– Den avtalen er innbringende. Vi stiller våre fly til disposisjon i Manchester og London , og så ordner cruiseselskapet resten. En veldig viktig avtale for oss, og et godt eksempel på hva vi må gjøre mer av, sier Bjørn Tore Larsen. 

Tekst: MORTEN AASBØ

Leave a Reply

Your email address will not be published.