TUNISIA LOVER BEDRE FORHOLD FOR HOMOFILE

2010: Den arabiske våren begynte i Tunisias hovedstad Tunis i desember 2010. Nå lover de tunisiske myndighetene at seksuelle minoriteter skal behandles bedre. Foto: Wikipedia Commons

Tunisia sier de vil slutte med tvungne kroppsundersøkeler av menn de mistenker lever homofilt.
En statsråd, Mehdi Ben Gharbia, i den tunisiske regjeringen har overfor Amnesty International lovet å snart slutte med tvungne analundersøkelser av menn som mistenkes for å hatt sex med andre menn.
Gharbia sier de nå vil jobbe med å få en slutt på de tvungne undersøkelsene som Amnesty karakteriserer som tortur.
Tunisia har, som andre muslimske land, strenge regler mot homofile aktivitet. Folk kan dømmes til tre års fengsel hvis det bir bekreftet at menn har att sex med andre menn. Men i motsetning til muslimske land som Iran og Saudi Arabia, henrettes ikke homofile menn. Bare i Iran har myndighetene henrettet et sted mellom 4000-6000 homofile og lesbiske personer siden den islamske revolusjonen i 1979.
Tunisia var landet hvor “den arabiske våren» startet i desember 2010. Landets sterke mann, Ben Ali, flyktet like etter til Saudi Arabia. Men demokratisering har ikke bragt de store endringene til det nordafrikanke landet, selv om det er holdt demokratiske valg.
Men nå lover Ben Gharbia, som er statsråd for blant annet menneskerettigheter, at de vil prøve å få med seg folket på å forbedre forholdene for seksuelle minoriteter. Nå sier Gharbia at én som mistenkes for homofile aktivitet, i fremtiden kan nekte å gjennomføre en anal legeundersøkelse. Men Gharbia vil ikke oppgi noen dato for denne endringen, men sier til nyhetsbyrået AFP at Tunisia nå vil forplikte seg til å beskytte seksuelle minoriteter mot «stigmatisering, diskriminering og vold».

Leave a Reply

Your email address will not be published.