USA FLYTTER AMBASSADEN TIL JERUSALEM ALLEREDE I 2019

USA flytter allerede neste år sin ambassaden fra Tel Aviv til Jerusalem. Det ble klart under en tale som visepresident Mike Pence holdt i den israelske nasjonalforsamlingen Knesset i dag. Ambassaden åpner senest innen utgangen av 2019 – flere år tidligere enn tidligere planlagt.

FLYTTER: USAs visepresident Mike Pence (t.v.) kunne mandag bekrefte at USA flytter sin ambassade fra Tel Aviv til Jerusalem allerede innen utgangen av 2019. Til stor glede for statsminister Benjamin Netanyahu (t.h.).

Det var i desember at president Donald trump kunngjorde at USA ville anerkjenne Jerusalem som Israels hovedstad og flytte sin egen ambassade i Israel til hovedstaden. Det skapte store protester blant palestinere og i arabiske og muslimske land verden over.
– Ved endelig å anerkjenne Jerusalem som Israels hovedstad har USA valgt fakta fremfor fiksjon, uttalte Mike Pence.
Palestinerne gjør også krav på Jerusalem som sin hovedstad – de moderate palestinerne kan nøye seg med Øst-Jerusalem. Palestinerne mener også at USA – etter sin avgjørelse om å flytte hovedstaden – ikke lenger er en nøytral mekler i Mist-Østen
Pence , som er en varm venn av Israel og har vært der tre ganger tidligere, forsvarte i sin tale avgjørelsen om å flytte ambassaden til Jerusalem.
Som ventet protesterte de arabiske medlemmene av Knesset da Pence innledet sin tale. De 13 medlemmene av den venstreorienterte Den arabiske felleslisten holdt opp plakater med påskriften «Jerusalem er Palestinas hovedstad» før de ble geleidet ut av salen av nasjonalforsamlingens ordensvakter.
Her under kan du se Mike Pences tale til Knesset. Visepresidenten har en litt mer stillfaren stil enn sin sjef. Men Pence er kanskje en enda varmere og genuin forsvarer av Israels rett til å eksistere enn Trump. Pence har også besøkt Egypt og Jordan på sin Midt-Østen-tur. Palestinerne ville ikke møte han.k

Leave a Reply

Your email address will not be published.