Over 8000 i fakkeltog mot pels

Dyrevernorganisasjonen NOAH samlet over 8000 mennesker da de nylig arrangerte fakkeltog mot pels. Markeringene er Europas største markering for dyr. NOAHs Fakkeltog mot pels ble arrangert for første gang i 2003, og i 2016 deltok 8250 mennesker fordelt på arrangementer I 26 byer.

Det var markeringer I Oslo, Bergen, Trondheim, Bodø, Tromsø, Haugesund, Leknes, Mo i Rana, Arendal, Kristiansand, Stord, Ålesund, Skien, Steinkjer, Fredrikstad, Drammen, Molde, Stavanger, Lillehammer, Larvik, Tønsberg, Sogndal, Alta, Bø i Telemark, Hamar, Harstad.

NOAHs Fakkeltog mot pels er et arrangement hvor mennesker i alle aldre samles for å vise sin motstand mot pels. Fakkeltoget er et av NOAHs viktigste virkemiddel for å vise politikerne hvor stort engasjementet mot pelsdyroppdrett er. En rekke kjendiser stilte opp for å støtte NOAH. Blant dem var artisten Espen Lind
– Det er en skam at vi står her i dag og protesterer mot en næring som burde ha vært avviklet for lenge siden, sa han.

Lind understreket også at de dyrene vi kaller familiemedlemmer og de dyrene som dør for pels, alle har den samme frihetstrangen, de samme smertene og den samme frykten.
Forfatter Tor Åge Bringsværd sa I sin appell at pelsdyrnæringen er arbeidsplasser det ikke er verdt å kjempe for.
– Det finnes arbeidsplaser som prøver å stjelen samvittigheten din. Dette er arbeidsplaser som bør motarbedes, uttalte Bringsværd.

MOTSTANDER: Espend Lind er en av de mange artistene og kjendisene sopm støtter NOAH i deres kamp mot pelsdyrnæringen Foto: NOAH/YouTube

Leave a Reply

Your email address will not be published.