Slår ring rundt Nina Camilla

GRÅTER: Charlotte Ibene har grått mye det siste etter at hun fikk vite at venninen  Nina Camilla skal sendes til Tyrkia sammen med sin familie. Foto: SHUTTERSTOCK

 

Elevene ved Ris skole slår ring rundt Nina Camilla (8) selv om alt nå tyder på at hun sendes til Ankara sammen med sine foreldre. Foreldrene skal begge jobbe ved den norske ambassade i den tyrkiske hovedstaden i en femårs periode.

Både barnevernet og SVs Kari Arnesen mener det er en skam at Norge sender et lite barn til et land hvor hun ikke behersker språket eller har noen sosialkulturell forankring,
Arnesen får støtte av barnevernet i Vinderen bydel som mener det er galskap og skam å sende et barn til et land hvor hun ikke har noe forankring eller språklig forståelse.
Også hennes medelever reagerer på at de nå mister Nina Camilla.
Hennes klassekamerater har tent lys utenfor hjemmet hennes i Tennisveien og arrangerte et fakkeltog til UD.
En av hennes ridevenninner, Charlotte Ibene har laget en sang ”Nina Camillas sang” hvor refrenger går på ” Nina Camilla liker Norge, men Norge liker ikke Nina Camilla”.
– Vi kommer til å savne henne voldsomt. Ingen av oss har vært i Ankara og vi er redd krigen i Syria skal spre seg til Tyrkia. Vi pleier å dra til Marbella og Provence når vi er i utlandet. Der snakker de norsk. Min pappa har sagt at Tyrkia er et farlig land, sier Charlotte mens hun vifter med en plakat hvor det er bilde av Nina Camilla og hennes shetlandsponny Pepita.
SVs Kari Arnesen har lenge engasjert seg i Nina Camilla-saken og mener det er hårreisende at små jenter sendes vekk fra sitt faste trygge miljø til et nytt land med en fremmed kultur og et språk hun ikke kjenner.
– Jeg vil ta det opp med Utenriksdepartementet og barnevernsnemnden i Vinderen. Skammelig at de ikke greier å se barnas beste. Et barn har ikke noe å gjøre i et land hvor det verken snakker språket eller kjenner de sosiale kodeksene, sier en eitrende forbannet Arnesen.
UDs talskvinne Abduka Anhammed sier at de følger FNs barnekonvensjon når deres ansatte sendes til utlandet på jobb. Hun understreker at barnet vil gå på skandinavisk skole i Ankara og at det følger med både norsktalende au pair og norsk hestetrener til Ankara.
– Vi garanterer at hun ikke kommer i kontakt med verken tyrkiske barn eller den islamske kulturen under sitt opphold i Ankara, sier Anhammed.
Det er ikke første gangen at UD og underbruket Norad får kritikk for at de river sårbare barn ute fra sitt vante miljø. Den internasjonale barnevernskonvensjonen garanterer at barn skal få vokse opp i trygge og stabile omgivelser. Både Kari Arnesen og barnevernsnemnden i Vinderen bydelsutvalg mener UD bryter med disse prinsippene når de sender barn til land de ikke har noe forhold til.

 

 

 

 

 

 

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published.