Hackerangrepet mot Ap: RUSSISK DATINGTJENESTE BRUKT SOM AGN

SEXY RUSSISK BLONDINE:  En relativt uskylding russiske datingside med en sexy russisk blondine som trekkplaster, ble brukt som lokkemat overfor førjulskåte AP-stortingsfolk. PST mener denne nettjenesten ble brukt for å hacke Aps stortingsgruppe før jul i fjor. Foto: Faksimile av Russian Matches

 

 

Etter flere måneders etterforskning tror Politiets sikkerhetstjenesten (PST) at en relativt uskyldig russisk datingtjeneste er brukt som agn for å få mulighet til det hackerangrepet som ble gjort mot Arbeiderpartiets stortingsgruppe i fjor ved juletider. Etter det TV 2 erfarer, står Russland bak angrepet.

Siden Russia Matches.com, som lokker kåte mannfolk med en brystfager blondine og ”Hot Russian Landies Online”, er brukt som lokkemiddel mot Ap-gruppen på Stortinget. PST har avhørt samtlige mannlige medlemmer av Arbeiderpartiets stortingsgruppe, og flere av dem innrømmer nå at de har vært innom datingsiden – og at det nærmest ble en sport blant Ap-mennene å gå inn på siden.

– Det er mange Ap-menn som bor langt fra koner og familie, og jeg har forståelse for at de i mørker høstkvelder kan finne på å gå inn på slike sider. Selv er jeg så heldig å ha kone og familie en halvtimes Tesla-tur fra Stortinget, sier et sentralt medlem av Stortingsgruppen, J.G.S, til Morgenbladet.

Det er en kjent sak at fremmede stater bruker store ressurser på digital spionasje mot Norge. PST-sjef Benedicte Bjørnland sa under en pressekonferanse i fjor høst at det først og fremst er Russland som viser størst intensjon og kapasitet til å drive etterretningsvirksomhet med stor skadepotensiale for Norge og norske interesser.

Bjørnland påpeker at fremmede tjenester bruker både avanserte datanettverkoperasjoner og mer tradisjonelle metoder mot norske mål. Det digitale rommet blir hyppig brukt for å finne informasjon og verve kilder.

Arbeiderpartiets gruppeledelse er blitt varslet om at en håndfull medlemmer har vært inne på ”Russian Matches”, og sekretariatsleder Hans Kristian Amundsen har sendt et brev til alle gruppens mannlige medlemmer. Verken Amundsen eller andre i Arbeiderpartiet vil kommentere saken. En kilde i PST sier til Morgenbladet at hackerangrepet ikke har gitt de helt store uttellingene for de antatte russiske etterretningsfolkene.

– Det de fant ville hatt større interesse for norske journalister på høyresiden – i den grad det finnes – enn det vil ha for russiske industri- og forsvarsfolk, bemerker en PST-kilde tørt.

Det var blant annet en intens mail-utveksling mellom Aps stortingsgruppe og NRK-sjef Thor Gjermund Eriksen og den nyutnevnt nyhetsredaktør i TV2, Karianne Solbrække (for øvrig godt kjent blant FSB-folk fra før som eks-kjæresten til en kjent jihadist), om opplegget og samarbeidet for sommerens og høstens valgkamp mellom de to TV-kanalene og AP. Det er en kjent sak at NRK-sjef Thor Gjermund Eriksen (tidligere medlem av SV og AP) inviterer politikere og journalister fra venstresiden på seiltur sommerne før viktige valg. I 2015 var blant annet hans gode venn Raymond Johansen med på seiltur til Orkenøyene i Eriksen eksklusive havseiler. Raymond Johansen skulle noen uker senere ”vinne” kommunevalget i Oslo med solid støtte fra NRK og TV2. PST-kilden vil ikke uttale seg om det hackede innholdet avslører konkrete planer om seiltur mellom Eriksen og hans partivenner i NRK og TV2  i sommer.

 

Dette er Essensielts sider for satire. Ikke alt som kommer frem her er korrekt, men husk at sannheten ofte overgår fantasien og løgnen.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published.