Naser Khader: NÆR SLEKTNING REISTE TIL IS

Det har vakt oppsikt at en av forkjemperne for en streng dansk flyktningpolitikk, Naser Khader fra Det Konservative Folkeparti , har en nær slektning som nå har reist til IS-hovedstaden Raqqa for å kjempe sammen med IS-terroristene.

Khader er selv innvandrer fra Syria, kaller seg moderat muslim, og har stått i spissen for kampen mot radikal islam i Danmark. En jente i den nære familien har blitt radikalisert og reist til Syria og IS-hovedstaden Raqqa. Hun er vokst opp i Danmark og politikeren Khader var ofte i kontakt med henne på familiesammenkomster. Hun var ifølge Khader tidligere en ”gjennomsnitts dansk pige” og Khader og hun var Facebook-venner. Hun ”likte” til og med noe Khader la ut på Facebook. Naser Khader har gjennom flere år uttalt seg sterkt anti-islamstisk.

Han forteller i et stort intervju med dansk TV-2 at det plutselig skjedde noe. Hun ville ikke være facebook-venn med han lenger, og skrev til sin kjendisslektning at hun skammet seg over å være i familien med han.

Det visste seg at hun hadde begynt med koranundervisning i den innvandrertette bydelen Nørrebro i Købehavn. Etter hvert fant hun kjærligheten, og hun er i dag gift med en jihadist. Begge er nå i Raqqa.

– Mitt budskap er at dette er noe som kan ramme alle. Det er en sykdom som kan ramme ungdom som møter feil mennesker på feil sted, sier Khader i TV-intervjuet. Han råder foreldre til å være ekstra oppmerksomme på barn og ungdoms endring i oppførsel for forhindre at deres barn ender i samme situasjon.

De nærmeste i familien til jenta har en viss kontakt med henne , og forsøler nå å få henne hjem. Noe som har vist seg svært vanskelig.

Naser Khader er selv født i Syria og bruker mye tid på Folketinget på å forsøke å forhindre at unge, danske muslimer blir radikalisert.

 

 

RAMMET: En nær familiemedlem til den populær danske konservative politikeren Naser Khader har blitt islamist og sluttet seg til terroristorganisasjonen IS. Foto: Steen Brogaard/Det konservative Folkepartiet

Leave a Reply

Your email address will not be published.