FPU-LEDER: RØDT DELER MENNESKESYN MED NAZISTER

 

 

 

 

 

Formann Rudi Henry Helmersen i Nordland FpU sammenligener i en facebookmelding partiet Rødt med nazistene. Parallellen trekkes frem etter at Rødts vareordfører i Bodø, Synne Bjørbæk, kalte Israel en apartheidstat.

– Utrolig trist at Bodø har en varaordfører fra et parti som deler menneskesyn med nazister! skriver Helmersen.

Det er nettavisen www.bodonu.no som melder om feiden mellom FpU og Rødt etter at Israels ambassadør besøkt byen forleden.

Nettstedet kaller besøket – av ukjent grunn – ”kontroversielt”. Ambassadør Raphael Schutz kom til nordlandsbyen for å besøke en laksebedrift og for å holde et foredrag for medlemmer av Partiet De Kristne.

Han fikk også et timelangt møte med ordfører Ida Pinnerød. Siden skulle varaordføreren i kjent Rødt-stil gå til frontalangrep mot den jødiske staten. Rødt har også sagt at de vil reise sak i bystyret om boikott av varer fra ”de okkuperte områdene i Palestina”.

Ambassadør Schutz sier til bodonu.no at partiet Rødt har et veldig fordomsfullt og foruttatt holdning til den jødiske staten.

– De nøler heller ikke med å bruke dessinformasjon og falske fakta i sitt arbeid med å sverte Israel. Jeg har lest det varaordføreren har sagt, og teksten hun har lagt frem er ikke noe annet enn desinformasjon og løgn. Det er et lite segment i norsk politikk som har et veldig negativt og diskriminerende forhold til Israel. De snakker ofte om menneskerettigheter, men de skal visst ikke gjelde for jøder, sier Schutz.

Det overrasker han heller ikke at etterkommerne etter tilhengere av diktatorer som Pol Pot, Stalin og Castro, tenker slik de gjør om demokratiet Israel.

­– Israel er per i dag det eneste jødiske landet i verden, og det eneste stedet jøder kan føle seg trygge, sier ambassadøren.

Folk fra Rødt demonstrerte også under besøket til Schutz.

Den lolale FpU-lederen sier at han synes varaordføreren er ganske knallhard når hun begynner å snakke om Israel som en apartheidstat.

– Israel er en frihavn for veldig mange minoritetsgrupper, blant annet homofile, sier han. Han innrømer at formuleringen er en spissformuering, men når Rødt kommer med slike apartheid-påstander mot det eneste demokratiet I Midt-Østen, da har man et standpunkt som ikke er bra, sier han.

MISS ISRAEL: Den Etiopia-fødte israelske kvinnen Yityish Titi Aynaw ble valgt til Miss Israel i 2013 og er, skal vi tro det venstreekstreme partiet Rødt, en representant for en apartheid-stat. Foto: Shutterstock

 

 

 

 

 

 

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published.