TERRORISTEN VED LOUVRE-MUSEET VAR EGYPTISK ISLAMIST

JIHADIST: Den egyptiske jihadisten Abdallah Reda El Hamahmy stod bak angrepet på politiet ved Louvre-museet i Egypt. Foto: Facebook

Egypteren som gikk til angrep på en vaktpost ved museet Louvre i Paris postet Twitter-meldinger med støtte til IS før han gikk til angrep. Abdallah Reda Refai El Hamahmy (29) er navnet på terroristen og han er jurist og ansatt på et advokatkontoor i Dubai og kommer fra en middelklassefamilie i Egypt hvor hans far hadde en høy stilling i politiet før han ble pensjonist.

I en av sine mange twittermeldinger før han angrep skrev han: ”Ingen forhandlinger, ingen kompromisser., ingen tilbaketog, men nådeløs krig! Han viste også gjentatte ganger til Allah og IS.

Hans far hjemme i Egypt nekter å tro at det var hans jihadist-sønn som gikk til angrep med en machete.

– Min sønn er ikke en terrorist og han har ingen tilknytning til noen politisk bevegelse, uttalte faren til flere egyptiske medier.

El Hammahmy var gift og har en nyfødt sønn. Hans kone bor for tiden i Saudi- Arabia, mens far jobber i Dubai.

Faren til terroristen appellerer nå til egyptiske myndigheter om å bringe klarhet i hvordan hans sønn ble ”angrepet av soldatene”

El Hamahmy forsøkte å trenge seg inn Louvre en fredag formiddag med flere hundre besøkende inne i det verdenskjente museet. Hans angrep akteprsonalet, som greide å forsvare seg og avverge ytterligere angrep. Terroridten ble kjørt til sykehus i Paris med alvorlige skader. Ifølge Paris-politiet ble det avfyrt fem skudd mot mannen. Vaktene fryktet at mannen hadde sprengstoff da han ankom med to ryggsekker og begynte å angripe med macheten.

Terroristen kom inn i Frankrike på vanlig turistvisum 26. januar, og hadde leid seg en leilighet i verdensbyen.

Leave a Reply

Your email address will not be published.