Strid mellom Aftenposten og Klassekampen

 

STRID: Det nye slagordet til Aftenposten vekker strid. Klassekampen mener slagordet er altfor lik dereseget. Foto: Arbeiderkorrespondent

 

Klassekampens redaktør Bjørgulv Braanen raser mot Aftenpostens ansvarlige redaktør Espen Egil Hansen. De to sosialistene krangler om bruken av Aftenpostens nye slagord ”Hele venstresidas avis”. Aftenpostens har de siste månedene på sine lystavler begynt å bruke slagordet ”Hele venstresidas avis” sammen med de mer kjente ”Ingen kjenner muslim-Oslo bedre” og ”Det er godt å vite litt”.

Nå raser Klassekampen-redaktøren over det han mener er et frekt tyveri fra den langt større Aftenposten – som de siste årene har hatt et synkende opplag. Mens den gjennomsubsidierte Klassekampen (ca 40 millioner kroner i årlig kunstig stimuli i form av pressestøtte) har hatt fremgang og bikket 20.000 i opplag i 2015.

Hansen mener man må skille mellom Klassekampens ”Venstresidens dagsavis” og deres egen vri ”Hele venstresidas avis”

– Hele venstresida avis” var noe Aftenpostens nye kulturredaktør, Sara Sørheim, lanserte da hun var i ferd med å slutte som kulturredaktør i Klassekampen. Dette er noe hun – helt lovlig – har tatt med seg til Aftenposten, sier Espen Egil Hansen.

De to kamphanene og mektige redaktørene har begge sin bakgrunn fra venstresiden (Braanen var sveiser på Nylands Mek. Verksted under sin periode som nystalinist), og slåss nå om å kapre lesere fra ” det røde borgerskapet” – en gruppe mennesker som fortsatt er storkonsumenter av trykte medier. Nye Aftenposten har tapt store lesergrupper etter at de lanserte seg som et talerør for venstresiden i norsk politikk. Opplaget ligger nå nede på 150.000 eksemplarer – og ca, 70.000 av det er abonnementer til bedrifter, NGOer og statlige organisajoner. Klassekampen, som nå er den største blant de statsfinansierte avisene, ligger på drøye 20.000 i opplag.

Braanen og Hansen står i dag politisk nær hverandre, men nå krangler de to sosialistene om lystavler og markedsandeler blant det avislesende røde borgerskapet.

Dette er Essensielts sider for satire. Ikke alt som kommer frem her er korrekt, men husk at fantasien ofte overgår sannheten og løgnen.

 

 

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published.