Tucker Carlson overtar Bill O´Reillys sendetid i Fox

SLUTT: Programmet The O´Reiley Factor er historie.

En av USAs mest populære TV-personligheter Bill O´Reilly må slutte i Fox News etter 21 år i den konservative TV-kanalen. Fox News skal ha mistet mange annonsører den siste tiden på grunn av påståtte TV-stjernens sextrakassering av medarbeidere. TV-stjernes advokat sier at ”O´Reilly (67) er utsatt for en brutal karakterdrap-kampanje som tidligere ikke er sett i post-maccarthyistisk USA” og at de har avdekket en ”svertekampanje organisert av ytre venstre”.Fox nye stjerneskudd ,Tucker Carlson, overtar sendetiden til O´Reilly.

O´Reillys program ”The O´Reillys Factor” var i fjor det mest populære på kabel-TV i USA med i snitt 3,3 millioner seere. Og de foreløpige tallene for i år viste en gjennomsnitt på fire millioner seere de første tre månedene.

Men anklagene om sextrakasering har vært mange. The New York Times har skrevet at Fox News skal ha inngått forlik i fem saker hvor kvinnelige medarbeidere i kanalen har anklaget O´Reilly for sextrakassering. Det skal ha vært utbetalt totalt drøye 100 millioner kroner i erstatning fra TV-stjernen selv og fra TV-kanalen som eier av selskapet – 21st Century Fox.

BESTSSELGER: B. O´Reilly skriver også bestsselgende debattbøker. Foto: Amazone

O`Reilly er født i New York, og ble først kjent som en hardslående TV-journalist i en lokal TV-stasjon i Pennsylvania. Han har også vært innom CBS og ABC, før han begynte i Fox News.

O´Reilly har alltid erklært seg som uavhengig, men han er klart plassert på høyresiden i amerikansk politikk. Han var svært positiv til president Georg W. Bush og støttet den amerikanske krigføring i Irak. Men mange på høyresiden har mislikt TV-stjernes på grunn av hans mer liberale synspunkter på våpenkontroll, hans motstand mot dødsstraff og ofte sterke kritikk av multinasjonale selskaper – spesielt de store oljeselskapene. Han hadde en bitter konflikt med en annen talkshow-vert, David Letterman, og ble ofte parodiert på Comedy Central-programmet The Colbert Report.

Fox nye stjerne, Tucker Carlson (Tucker Carlson Tonight) vil nå skyves frem en time for å nå det store publikum Bill P´Reilly hadde, mens programmet The Five forskyves frem til tidspunktet for Tucker Carsson tidligere sendetid.

NY STJERNE: Tucker Carlson, som kom til Fox fra CNN, får nå overta sendetiden til B. O´Reilly etter sistnevtes avskjed.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published.