FRITT ORDS PRIS TIL DAG OG TID

Nynorskavisen Dag og Tid får Fritt Ords pris for 2017. Fritt Ord sier i sin begrunnelse at avisen får prisen for ”å ha skapt grundig og seriøs journalistikk som tar hele Norge alvorlig”. Dag og Tid har kommet ut siden 1962 og er i dag Norges eneste riksdekkende nynorskavis. Den kommer ut som ukeavis.

I begrunnelsen for prisen heter det at avisens journalister ofte undersøker andre saker enn mange andre medier, samt at ukeavisen følger nøye med i norsk matpolitikk og er opptatt av verdiskapning som skjer over hele landet.

Videre heter det:

”Dag og Tid driver også skarp og konkret mediekritikk, og er grundig i analysene av den offentlige økonomien. Avisen legger vekt på kritikk og meldinger om kunst, kultur, men også arkitektur og by- og bygdemiljø. Dessuten byr avisen på noe så sjeldent som humor i norsk presse.”

– Journalistikk er et svært viktig felt for Fritt Ord. Når vi nå tildeler Fritt Ords Pris 2017 til Dag og Tid, er det en heder til en uvanlig selvstendig avis der vi finner overraskende og lærerikt stoff hver uke, sier styreleder Grete Brochmann i Fritt Ord i en pressemelding.

 

ENESTE: Dag og Tid er i dag Norges eneste riksdekkende nynorskavis.

Dag og Tid har fire faste journalister og 50 faste skribenter. Til sammen blir det 10 årsverk. Opplaget er på drøye 11200 eksemplarer. Prispengene er på 400.000 kr, og skal ifølge ansvarlig redaktør Svein Gjerdåker gå til å videreutvikle avisen.

Les Essensielts intervju med Dag og Tid-journalisten Jon Hustad : http://www.essensielt.com/2017/01/02/jon-hustad-provokatoren-fra-sondre-sunnmore/

 

Leave a Reply

Your email address will not be published.