TOLKENE HJALP ELEVENE MED FØRERPRØVEN

JUKSET: Dansk politi mener arabiske tolker hjalp elevene med svarene under avleggelse av teorien på førerprøven. Foto: Wikipedia Commons

.

Trafikkavdelingen ved København-politiet oppdaget at en gruppe kjøreelever fra en kjøreskole hadde svært  lett for å bestå teoridelen av førerprøven. De fikk tillatelse til å romavlytte og overvåken en bestemt kjøreskole.

De oppdaget fort at tolkene og kjøreskolen hjalp elevene med å bestå teoriprøven. Ifølge politiet og tiltalen ble det benyttet to metoder. Den første metoden var såre enkel. De arabiske tolkene oversatte spørsmålene og sørget samtidig for å gi det riktige svarenr på arabisk.

Den andre metoden var mer avansert: Elevene hadde skjulte mobiltelefoner gjemt i toalettpapir, samtidig som kjørelærerne hadde tilgang til mobiltelefoner. Tolkene lest spørsmålene svært langsomt slik at kjørelærerne kunne sende en sms til elvene. Mobiltelefonene var satt på vibrering. Merket elevene en vibrerende telefon, skulle de svare ”ja”, Skjedde det ikke noe med telefonen, var svaret ”nei”.

Elevene betalte et sted mellom 2000 og 4000 danske kroner for hjelpen.

Ekstrabladet skriver at politiet mener det er jukset under 20 teoriprøver våren og sommeren 2015.

Det er ikke første gangen tolker er tatt for juks ved teoriprøven i Danmark. I fjor ble en tyrkisk tolk dømt for å ha gitt sine elever svarene samtidig som han oversatte fra dansk til tyrkisk.

Det har også vakt oppsikt at så mange innvandrere i Danmark, som er født og vokst opp i landet, velger å gå opp til førerprøven med tolk. Og at Danmark, som tradisjonelt er et av de verdens minst korrupte land, får stadig flere områder hvor korrupsjonskultur vinner innpass.

 

http://ekstrabladet.dk/112/18-anholdt-mistaenkt-for-fusk-med-teoriproever/5636991

 

Leave a Reply

Your email address will not be published.