5350 kr i bot for å kjøre elbil i kollektivfeltet uten passasjer

UTSTILLINGSDUKKE: Elbilisten prøvde seg med en utstillingsdukke som passasjer, men ble avslørt av trafikkpolitiet i mai i år. Foto: Politiet

Det hjalp ikke med en utstillingsdukke, Adidas-jakke og sort parykk. Noen elbilister viser stor oppfinnsomhet når de tar sjansen på å kjøre i kollektivfeltet inn til Oslo mellom 07 og 09. Boten er normalt på 5350 kr . Tirsdag tok Oslo-politiets Trafikkkorps 23 bilfører som kjørte med elbil i kollektivfeltet uten en medpassasjer i rushtrafikken inn til Oslo. En fossilbil snek seg også mot Oslo i kollektivfeltet.

Mange ar blitt tatt etter at det ble forbudt med elbil uten passasjerer inn og ut av Oslo i rushtrafikken.
Reglene sier at mellom kl. 07 og 09 om morgenen og mellom 14 og 18 om ettermiddagen, må elbilistene ha en medpassasjer med seg for å benytte kollektivfeltet. Ifølge Asker & Bærum Budtikka har det siden årskiftet været skrevet ut forelegg på minst én million hver måned.
Mannen med ustillingsdukke ble stoppet i mai på vei inn tio Oslo.
Det finnes i dag over 100.000 elbiler i Norge, og ut og inn av Oslo i rushtrafikken er det blitt så mange Teslaer og Nissan Leaf`er at de hindrer kollektivtrafikken. Derfor kom reglene om minst to i elbilen i rushtrafikken i 2015.

Leave a Reply

Your email address will not be published.