Reagerer på VGs kampanjejournalistikk mot Trump

 

 

REAGERER: Nå reagerer amerikanere bosatt  i Norge på VGs voldsomme hat mot deres president. Nå sammenlignr VG Trump med Hitler. Foto: Faksimile av VG

VGs kampanjejournalistikk mot Trump fortsetter med full styrke. Nå gir de USAs president en «Hitler-bart». Republikanere bosatt i Norge reagerer kraftig på VGs forside og mener VG bør skamme seg.

Talspersonen for Republicans Abroad Norway, Vincent Eugene Francis Baugh, sier til Nettavisen at Trump riktignok er stor i kjeften, og ikke alltid vet når han skal holde munn. Men å sammenligne han med Hitler er å gå langt over streken.
– Man trenger ikke å være perfekt for å være president. Man trenger ikke engang å være likt. Men ærlig talt, vis mannen litt respekt, sier Baugh, som selv er afroamerikaner.
VG har plassert teksten «Denne kjeften splitter USA» på overleppen til Trump. Teksten plassering gir klare assosiasjoner til den karakteristiske Adolf Hitler-barten.
President Trump fikk kritikk fra venstresiden i USA etter at han også kritiserte de voldelige venstreekstremistene som angrep en lovlig demonstrasjon i Charlottesville som hovedsakelig bestod av høyreekstremister. Gatekampene endte med at en høyreekstremist hentet en bil og kjørte inn i folkemengden. En kvinne, Heather Heyer, døde.
VGs nye venstreradikale sjefredaktør, Gard Steiro, har helt siden han overtok roret i VG i vinter, kjørt en voldsom hatkampanje mot USAs president.
Til NRK sier han at han mener det er etisk forsvarlig å bruke denne typen virkemidler.
– Vi prøver ikke å si at Donald Trump er Adolf Hitler, men vi mener at en avis som VG i en situasjon som dette, kan ta i bruk sterke virkemidler, sier Steiro til NRK.

Leave a Reply

Your email address will not be published.