FINSK POLITI UTSTYRES OGSÅ MED MASKINPISTOL

 

MASKINPISTOL: Finske politipatruljer får nå maskinpistoler i tillegg til pistoler. Foto: Flickr/Suome Poliisi

Alle finske politipatruljer skal nå utstyres med maskinpistoler ved siden av pistolene som allerede finnes. Det er den økte terrortrusselen i vårt naboland som gjør at finske politiet nå styrkes med tyngre våpen.
Beredskapstroppen i det finske politiet, Karhu-gruppen, er allerede utstyrt med maskinpistoler av typen Heckler & Kochs MP5, som nå også skal ut til de vanlige politipatruljene. Finske politifolk er fra før utstyrt med pistoler av merke Glock og Walther.

 

En tysprodusert MP5 maskinpistol tilsvarende denne blir snart standardutstyr i alle finske politipatruljer. Foto: Wikipedia Commons

Ifølge en talsmann for det finske politiet skal maksinpistolene brukes i situasjoner der våpenbruk tidligere har vært godkjent, men der avstanden er for stor til fornuftig bruk av pistol.

Mens Finland tidligere førte en svært restriktiv innvandringspolitikk, har de mottatt en økende antall asylsøkere de siste årene. Det betyr også et økende antall radikale og voldelige muslimer.
En 18 år gammel marokkaner er nå siktet for terror i forbindelse med et knivangrep i byen Åbo i august. Sammen med fire menn fra Marokko gikk Abderrahman Mechkah til angrep på tilfeldige kvinner i den vestfinske byen. To kvinner ble drept og seks kvinner ble såret. To menn som forsøkte å hjelpe kvinnene, ble også såret. Politiet skjøt gjerningsmannen, før han ble pågrepet.
Marokkanerne er også mistenkt for flere forbrytelser i Tyskland, og en av de siktet ble i fjor dømt for et seksuelt overgrep i Finland.De kom til Finland som asylsøkere.

Leave a Reply

Your email address will not be published.