FORLENG SOMMEREN I KÖLN

RHINEN: Rhinen renner gjennom Köln, og Hohenzollernbrüche er den mest kjente broen. I bakgrunnen den 157 meter høye Kölnerdomen. Foto Jonipan/Wikipedia Commons

Høsten er kommet til Norge, men reiser du til Tyskland, for eksempel til landets fjerde største by, Köln, får du følelsen av sommer lenge ennå.En mengde arrangementer går av stabelen i hele oktober. Byens kjennetegn, den historiske Kölnerdomen og de hyggelige kneipene rundt det gamle torget, gjør at Köln alltid er en reise verd. I tillegg frister nye designhoteller med rimelige priser.

Første oktober i maratonløpernes by
Maratonløp er tradisjon i Köln, de har pågått i 21 år, halvmaraton i 12 år. Suksesshistorien startet i 1997. Den gang fantes det ikke maken noe sted, og 13.000 løpere var påmeldt. Strekningen gjennom Kölns særpregede bydeler frem til domkirken, den kulturelle variasjonen og hundretusener av tilskuere gjør Köln Maraton til en av de fineste i verden.
I 2006 startet halvmaraton, det er blitt til det største halvmaraton-arrangementet i Tyskland.
I år er det første oktober løpere og tilskuere ønskes velkommen. Enten du er toppatlet, eller løper for moro skyld, er erfaren eller med for første gang, er du like velkommen. Alle får være med.
I vente har du en dag med toppidrett, breddesport, ambisjoner og livsglede, som du bare finner i Köln – samt sportstøy og karnevalkostymer.
Finn ut mer om Köln Marathon her.

Cologne Darts Gala 2017
30. oktober kan du gå på Darts-Show sammen med 7000 andre tilskuere. Det blir rekord i Europa.
Mange av gjestene vil være iført kostymer. Showet, som varer fire timer, blir en kjempefest. Stemningen er blitt verdensberømt. Hit kommer bl.a. verdensmesteren og nummer én på ranglisten i dart-verdenen, i tillegg ventes halvfinalisten i VM – en paradisfugl – på scenen.
Les mer om løyene her.

KRANHUS: Köln har mye spennende arkitektur. Her er de to Kranhausen ved Rhinen. Foto: Jouipan/Wikipedia Commons

Etter en opplevelsesrik dag på byen er det deilig med et godt hotell.

Overnattinger i Köln trenger ikke å skje på hoteller med praktiske møbler og myke tepper. Flere nye designhoteller har åpnet sine dører med et konsept som kombinerer materialer, farger og møbler man får lyst til mer enn bare å sove i.
Her er tre av dem:

The Qvist
Det gamle byarkivet er ombygd til The Qvest. Når du passerer hotellet om kvelden, mens det er opplyst, føler du deg hensatt til svunne tider. Når du går innenfor, opplever du enfantastisk kombinasjon av historisk arkitektur og moderne design. Spesielt vil de som liker Bauhaus-stilen og er venner av Midcentry-møbler føle seg midt i smørøyet.
The Qvest, Gereonskloster 12, 50670 Köln.
Dobbeltom fra 220 Euro per natt.

THE QVEST: The Quest er et flott designhotell i Køln. Foto: Ralph Baiker Photography © The Qvest Hotel Köln

The New Yorker
Dette er det eneste hotellet som ligger på Rhinens høyre side, samme side som messen. Her kan du vente deg industrisjarm. Hotellrommene er klassisk moderne innredet, på loftet kan alle jobbe eller lage mat sammen med andre gjester. I nabobygningen leierhotellet ut leiligheter som passer for store familier. Selve hotellet er et ærverdig, gammelt hus som står i fantastisk kontrast til den moderne delen.

The New Yorker Hotel, Deutz-Mülheimer-Str. 204, 51063 Köln.
Dobbeltrom fra 90 Euro per natt.

art’otel

Her er det kunst som spiller hovedrollen.Når du kommer inn i foajeen, overveldes du av fargerike lenestoler som innbyr til å slå seg ned og hvile ut etter alle sterke inntrykk fra byen.Mer enn 300 koreanske kunstverker inspirerer. Rommene er klassiske, men samtidig kreativt innredet. art’otels beliggenhet er fantastisk, den ligger rett ved Rheinhafen (havnen), ikke langt fra domkirken, gamlebyen og kunstmuseet Ludwig med sin omfattende Pop Art-utstilling og verdens tredje største Picasso-samling.
art’otel cologne, Holzmarkt, 450676 Köln
Dobbeltrom fra 84 Euro per natt.

FLOTTE ROM: art´otel Cologn har flotte rom og ligger sentralt til ved Rheinhafen. Foto: art´otel Cologne

2000 år lang historie

Køln har en lang historie som skriver seg helt tilbake til romertiden. Byen ble trolig grunnlagt så tidlig som 38 f. Kr. som Oppidum. I dag er byen med sine 1069000 innbyggere  Tysklands fjerde største byen etter Berlin, Hamburg og München.  Køln ligger i Nordrhein-Westfalen. Byen har et behagelig klima og regnes som den varmeste storbyen i Tyskland. Byen er den økonomiske, kulturelle og historiske hovedstaden i Rhinlandet. Byen er tradisjonelt katolsk, men mange innvandrer (ca. 17 prosent) fra hovedsakelig Tyrkia, Syria og Irak, har gjort at Islam også  preger byen.Det har skapt splid i forbindelse med bygging av store moskéer. Natt til 1. januar 2016 var det masseovergrep med sextrakassering, overfall og ran  av tyske kvinner begått av hovedsakelig innvandrerungdom ved hovedjernbanestasjonen i byen.

Köln er fødebyen til Konrad Adenauer  hvor han også var borgermester en lang periode før han ble tysk kansler. Köln er også fødebyen til Heinrich Böll.

 

KOMPAKT BY:  Panoramafoto over Kølns indre by. hvor Kölnerdomen dominerer.Foto R. Spekking/Wikipedia Commons

Fly til nærliggende Düsseldorf

Høsten 2017 er det ingen direktefly mellom Oslo og Köln/Bonn-flyplassen. Men nærliggende Düsseldorf-flyplassen har direkteforbindelse med Norge. Fra denne flyplassen går det direktetog til Köln sentrum (33 min/140 kr). Prøv Norwegian.no eller sas.no.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published.