A380 AIRBUS FRA AIR FRANCE MÅTTE NØDLANDE

SMELL: PAssasjerene merket et kraftig smell da en av motoren på en Airbus A380 ble ødelagt. Foto: Twitter

Det brøt ut panikk om bord i en Air France Airbus A380 med 520 passasjerer og mannskap ombord, da en stor del av én av flyets motorer falt av mens flyet var vest for Grønland lørdag ettermiddag.

Passasjerene opplevde et kraftig smell, og det gikk ca. 30 sekunder før pilotene fikk stoppet motoren og stabilisert flyet.
Ingen ble skadet under den alvorlige hendelsen, og flyet nødlandet i Goose Bay Airport i Canada etter å ha flydd med tre motorer i en drøy time. Flyet var på vei fra Paris til Los Angeles da nødsituasjonen oppstod. Etter å ha ventet noen timer, ble passasjene fraktet videre med to Boeing 777-maskiner som ble flydd opp fra Montreal.

LAX: Air France-maskinen – tilsvarende den på bildet –var på vei fra Paris til Los Angeles da motor nr. 4 plutselig ble ødelagt. Foto: Wikipedia Commons

En pensjonert flymekaniker som var passasjer om bord, uttalte til BBC at han var redd delen som falt av motoren skulle skade vingen alvorlig å ødelegge flyet.
På bildene tatt av av passasjerene, virker det som det var motorens deksel som ble vrengt av og skadet deler av vingen.
Airbus A380 er verdens største passasjerfly, og hadde en del alvorlige hendelser de første månedene etter at det ble tatt i bruk. Men ingen av ulykkene har vært så alvorlige at de har krevd menneskeliv. Australske Qantas hadde flere alvorlige hendelser med Airbus A380 fly i 2010-11 – alle knyttet til motorproblemer.
Flytypen ble tatt i bruk kommersielt i 2007 da Singapore Airlines mottok sin første A380. 215 fly av denne typen er i trafikk i dag. Air France har 10 A380 fly og fem i bestilling.

Leave a Reply

Your email address will not be published.