SÄLEN OG TRYSIL FÅR NY FLYPLASS I 2019

NY FLYPLASS: Scandinavian Mountains Airport blir navet på den nye flyplassen i Sälen som også skal betjene Trysil. Foto:Agnas Ark

Arbeidet med en ny flyplass ved svenske Sälen som skal betjene turister til skidestinasjoner som Trysil, Sälenfjellet, Idre og Engerdal, startet denne uken. Flyplassen har fått navnet Scandinavian Mountains Airport og blir liggende på svensk side av grensen 40 minutters kjøretur fra Trysil.
– Dette er en unik etablering, som skal tjene to land, på grensen mellom Sverige og Norge, sier direktør Brett Weihart for den nye flyplassen i en pressemelding.
Prisen på den nye flyplassen blir 1,1 milliarder svenske kroner. 30 lokale og regionale investorer står bak flyplassprosjektet, og den svenske staten støtter prosjektet med 250 milioner kroner.
Landingsbanen på den nye flyplassen har allerede begynt å ta form. Et tjukt skogsbelte er fjernet for å gi plass til den nye landingsstripen som blir på 2500 meter. Det eksiterer en liten rullebane på stedet i dag, men den skal fjernes før det legges et nytt dekke.
Flyplassen ska stå ferdig høsten 2019, og blir en av de første flyplassene i verden uten et kontrolltårn. Assistansen ved landing og take-off vil bli foretatt av en såkalt Remote and virtual tower (RVT).

Leave a Reply

Your email address will not be published.