GODT ÅR FOR ASYLINDUSTRIEN: Fra asylant til asylmottakeier

Asylindustrien hadde et svært bra år i fjor. Skattelistene for 2016 viser at lederne og eierne av asylmotakene tjente gode penger. Mange tok ut milliolønninger, viser tall som Dagens Næringsliv (DN) presenterer.
De kan også fortelle historien om Mirko Rados som kom til Norge som asylsøker for noen år siden og som nå er i ferd med å tjene seg rik som leder og deleier i MD Solutions som driver asylmottak. Rados kom til Lyngdal i 1993 fra Bosnia.
I sørlandsbygda hadde den tidligere skipskapteinen , Torrey Klarnes Nørsett, like før åpnet et asylmottak i et nedlagt hotell. Rados fikk jobb på mottaket og har siden jobbet seg opp til å bli leder for asylmotaket.
Da flyktningestrømmen fra Syria økte voldsomt i 2015, åpnet Nørsett – i samarbeid med Mirko Rados 12 nye asylmottak. I løpet v denne prosessen hadde den tidligere asylsøkeren Rados fått en eierandel på 30 prosent i det nystartede selskapet MD Solutions.
Selskapet mer enn seksdoblet omsetningen i 2016, og fikk ifølge DN et årsresultat på 10,9 millioner kroner.
Og det betyr penger inn på kontoene til den tidligere asylanten.

Leave a Reply

Your email address will not be published.