-Londons anti-terrorsjef: ADVARER MOT BILTEREROR PÅ KARL JOHAN

SIKRES: Oslo kommune,  i samarbeid med politiet,  vil nå se på mulighetene for å sikre Karl Johans gate bedre mot terror utført med bil. Foto: Wikipedia Commons

Londons anti-terrorsjef, Nick Alderworth, uttalte under en sikkerhetskonferanse i Oslo nylig at han grøsset da han gikk opp Karl Johans gate. Med bilangrepene i Stockholm og Barcelona friskt i minne, mener han at møter mellom biler og mennesker på den lange paradegaten i hovedstaden kan få katastrofale følger ved en terroraksjon.
Alderworth deltok i september på en sikkerhetskonferanse i Oslo, og det var i den forbindelse at han uttalte seg om Oslos paradegate.
Overfor VG utdyper han:
– Gaten har en veldig lang og klar passasje, hvor du kan få katastrofale møter mellom biler og mennesker.
Byrådsleder Raymond Johansen (Ap) sier at de snart vil få et forslag til tiltak på bordet.
Tiltak er nødvendig sett i lys av det siste årets terroraksjoner hvor det er benyttet bil. Sist i New York hvor en innleid pick up-varebil kjørte ned en sykkelvei og drept åtte mennesker tirsdag. Tidligere er det benyttet lastebil eller varebil til å drepe fotgjengere i blant annet Berlin, Paris, Stockholm, London, Nice og Barcelona.
Den britiske anti-terror eksperten sier at det er en slående likhet mellom La Rambla i Barcelona og Karl Johan i Oslo.

BEKYMRET: Justisminister Per-Willy Amundsen . Foto: Justisdepartementet

Justisminister Per-Willy Amundsen (Frp) sier til VG at han allerede i august kontaktet Politidirektoratet.
Amundsen skrev da at terror i Barcelona og lignende tidligere hendelser har aktualisert behovet for å «iverksette ulike sikringstiltak for å forebygge terroranslag mot store folkeansamlinger ved bruk av kjøretøy».
Politidirektoratet henviste til Oslo politidistrikt som igjen kan gi råd til kommunen for å iverksette sikringstiltak.

Leave a Reply

Your email address will not be published.