WIDERØE SKAL FLY FOR FINNAIR FRA BERGEN OG TROMSØ

Finnair innleder fra mai 2018 et samarbeid med Widerøe. Widerøes Embraer E19-E2 skal fly nye Finnair-ruter fra Bergen og Tromsø til Helsinki. På den måte kan Finnair lokke flere nordmenn fra distriktene til å fly med selskapets mange ruter til Asia. Nanjing vest for Sjanghai er kommende sommers nye rute som blir Finnairs 19 asiatiske destinasjoner.

Finnairs Skandinavia-sjef, Robert Lönnblad, sier at Finnair er veldig glade for å kunne tilby direkteruter fra Bergen og Tromsø. Og at norske kunder ved hjelp av disse rutene får nye sømløse forbindelser til de 19 byene Finnair flyr til i Asia.
Finnair flyr også til over hundre forskjellige destinasjoner i Europa ut fra sin hovedbase i Helsinki.
Det blir fra sommeren daglige flyvninger fra Bergen til Helsinki, mens Tromsø vil få én ukentlig flyvning. I tillegg vil Finnair fortsette med å fly Bergen-Helsinki via Stockholm med egne maskiner.
PÅ rutene fra Bergen og Tromsø – som skal flys av Widerøe – vil servicen ombord i flyene være basert på Finnairs servicekonsept. Finnair vil også ta seg av markedsføring og salg av billetter til rutene som skal betjenes av Widerøe.

BRASILIANSK: Brasilianske Embraer E19-E2 kommer til Widerøe førtskommende vår o vil betjene ruter mellom Vestlandet og Nord-Norge. Det skal også fly to Finnair-ruter. Foto: Widerøe

Widerøe tar selv i bruk sitt nye fly, Embraer E19-E2, 24. april når flytypen settes inn i trafikken mellom Vestlandet og Nord-Norge. Flyet vil i Widerøes versjon ha plass til 114 passasjerer, og vil bruke to timer mellom bergen og tromsø – noe som er 20 mnutter raskere enn dagens fly på strekningen. Flyet skal også betjene Bergen-Bodø. Widerøe vil i løpet av sommeren få levert tre fly av denne typen, som altså også slkal betjene et par ruter for Finnair.

Jetflyet er av typen Embraer E190-E2, og er produsert av verdens tredje største flyprodusent, brasilianske Embraer. Det er et topp moderne fly, med seter designet for god benplass, og ekstra store hyller til håndbagasje. Det lager mindre støy, og er rigget for fremtidens passasjerer som forventer å være online hele tiden. Ikke minst representerer denne helt nye flytypen et viktig teknologisk fremskritt – og Widerøe er det første flyselskapet som setter denne flytypen i kommersiell drift.

–Når en av verdens største flyprodusenter lanserer den største teknologiutviklingen de har gjort på 20 år, er vi stolte over å få lov til være først på vingene med denne nyheten, sier Widerøes  adm. direktør Stein Nilsen.

NYE AIRBUS 350: Finnair har satt inn de mye og avanserte Airbus A350 på mange av sine Asia-ruter. Foto: Wikipedia Commons

Finnair har en historie helt tilbake til 1923, og er dermed et av verdens eldste flyselskaper. Selskapet har i dag en flyflåte på drøye 70 fly og bruker blant annet det nye Airbus A350 på sine Asia-ruter. Maskinene har plass til 297 passasjerer.

Leave a Reply

Your email address will not be published.