KUWAIT AIRWAYS KAN NEKTE Å TA ISRAELSKE PASSASJERER

HELT GREIT: En tysk domstol har gitt Kuwait Airways rett til å nekte å selge billetter til en jødisk student i Tyskland med israelsk pass. Han ville fly Frankfurt-Bangkok med selskapet. Foto: Wikipedia Commons CC by 2.0 

 

En tysk domstol har avgjort at det er greit at Kuwaits nasjonale flyselskap, Kuwait Airways, nekter å ta passasjerer som har israelsk statsborgerskap. Tysklands sentralråd for jøder fordømmer avgjørelsen i domstolen, og synes det er merkverdig at et utenlandsk flyselskaper med antisemittiske lover, får lov til å fly til og fra Tyskland.

Diktaturet Kuwait anerkjenner ikke Israel og boikotter Israel.Flyselskapet risikerer et rettslig etterspill hvis de tar med israelske statsborgere.
Ordføreren i Frankfurt, som er byen Kuwaits Airways flyr til, støtter Tysklands sentralråd for jøder, og fordømmer rettsavgjørelsen.
– Et flyselskap som praktiserer diskriminering og antisemittisme, ved å nekte israelske passasjerer å fly med dem, bør ikke få lov til å lette eller lande her i Frankfurt, sier ordfører Uwe Becker til israelske medier.
Det var en israelsk student i Tyskland som saksøkte Kuwait Airways etter at selskapet kansellerte hans billett fra Frankfurt til Bangkok med mellomlanding i Kuwait City. Kanselleringen kom noen få dager før reisen skulle skje – da det kuwaitiske flyselskapet oppdaget at passasjeren hadde et israelsk pass.
Studentens advokat er dypt sjokkert over avgjørelsen og sier at det er pinlig for demokratiet Tyskland.
Domstolens begrunnelse for sin avgjørelse var at tyske lover mot diskriminering gjelder rase, etnisitet og religion, men ikke nasjonalitet.

Leave a Reply

Your email address will not be published.