KLART FOR AIR FRANCEs NYE HIPSTER-SELSKAP

 

BLÅHVITE: Utseendemessig skiller ikke flyene fra Joon seg ut fra andre flyselskaper. Foto: Joon/AIr France

Fra 1. desember vil Air France/KLM gruppen starte opp med sitt nye flyselskap , Joon, som sikter seg inn mot millenniumsgenerasjonen i aldersgruppen 18 til 35. Air France håper dette segmentet etter hvert vil flytte seg over på moderselskapet. Ryktene har lenge svirret om det nye selskapet i Air France/KLM-gruppen. Tidligere het det at det skulle bli et nytt lavkostselskap – men nå sier Air France at det det nye selskap skal ha de samme produktene som moderselskapet, men alt skal være tilpasset den digitale generasjonen. Og håper er at de etterhvert skal skli over til Air France.
Prisene skal være «rimelige». Heter det i pressemeldingen. Air France sier videre at Joon starter med mellomdistanse-ruter tidlig i desember og begynner å fly langdistanseruter fra neste sommer. Foterløpig er det ruter fra Paris til Barcelona, Lisboa, Porto og Berlin. Fra mai 2018 begynner de å fly landistanseruter til Syechellene og til Forteza i Brasil.
Selskapet skal bruke Airbus A320 på mellomdistanserutene, mens de setter inn Airbus A340 og Airbus A350 på langdistanserutene.
Selskapet vi bruke Charles de Gaulle-flyplassen nordøst for Paris som base.
Også kabinpersonalet vil skille seg litt ut fra vanlige flyverter og -vertinner. De skal kles i «hipster casual-design» og klærne skal være inspirert av de nyeste motene – basic og chic, heter det videre i pressemeldingen.
Mange bransjefolk stiller seg kritisk til selskapet, og mener at dette er kun en måte å få ned lønnsnivået blant piloter og kabinpersonale i Air France – som absolutt ligger i øverste klasse i Europa. Air France-ansatte har også noen svært lukrative pensjonsordninger, som ledelsen gjerne skulle ha sett komme ned på nivå med de mange nye konkurrentene som har dukket opp i Europa.

LEVEL: IAG (Iberia/British Airways) har startet langruter med lavkostselskapet Level fra basen i Barcelona. Foto: Wikipedia Commons

Prismessig imponerer ikke det nte selskapet noe spesielt. Prisene i Europa begynner på 39 euro, mens langdistanserutene vil koste minst 249 euro per srekning.
Norwegian, islandske WOW air og IAGs Level vil ventelig bli hovedkonkurrentene for det nye Air France-medlemmet Joon som noen karakteriseres som et hybrid-selskap.
Joon skal ledes av Jean-Michel Mathieu som har hatt flere topposisjoner i både Air France og KLM.

Leave a Reply

Your email address will not be published.