FLERTALL I STORTINGET FOR NYE NOBEL-REGLER

NYE REGLER: Stortinget har vedtatt nye regler for hvem som kan sitte i Nobelkomiteen. Det betyr at Carl I. Hagen  neppe blir medlem av komiteen denne gang. Foto: Frp

Venstresiden i Stortinget fikk med seg Venstre og KrF og stoppet dermed mulighetene for Carl I. Hagens kandidatur til Nobelkomiteen. Det betyr at Kristin Clement (H) går inn i komiteen inntil Frp eventuell finner en ny kandidat.
Ap, SV, Sp, KrF og Venstre fikk flertall for forslaget om at stortingsrepresentanter og vararepresentanter ikke kan velges til Nobelkomiteen. Venstresiden er tidligere blitt kritiserte for at de tidligere har godkjent stortingsrepresentanter fra Ap og SV som medlemmer av Nobelkomiteen, og at det bak forslaget om nye regler ligger en sterk motstand mot at Carl I. Hagen skal få bekle det ettertraktede vervet.
I en måling i Nettavisen tirsdag kveld svarte 55 prosent av avisens lesere at Carl I. Hagen burde få sitte i Nobelkomiteen. 45 prosent mente han ikke burde gjøre det.

Leave a Reply

Your email address will not be published.