POSTEN SATSER PÅ TESLA SEMI

POSTEN MED TESLA: Slik vil Postens nye Tesla semitrailere ta seg ut i Bring-drakt. Foto: Posten

Neste år utvides Postens store flåte av el-kjøretøyer med en elektrisk semitrailer fra Tesla. Posten i Norge har allerede en av verdens største bilflåter av el-kjøretøyer.

Tesla har varslet at de i 2019 starter produksjon av en semitrailer med rekkevidde på opptil 800 kilometer ved maksimalvekt og motorveihastigheter. Og norske Posten kaster seg over Tesla-nyheten.
– Vi ser at fremtiden er elektrisk i alle kjøretøysegmenter. Derfor er det er viktig for oss å teste ny teknologi så tidlig som mulig, sier pressesjef John Eckhoff i Posten Norge.

Tesla Semi vil ha svært lav luftmotstand, autopilot-teknologi, automatisk nødbrems, filholder og kollisjonsvarsling som skal bidra til å gjøre kjøringen tryggere. Egne ladestasjoner vil kunne lade lastebilen til en rekkevidde på 640 kilometer på 30 minutter.
– Teknologiutviklingen går veldig raskt og de elektriske kjøretøyene som kommer i nær fremtid ser ut til å kunne møte våre behov når det gjelder rekkevidde, sikkerhet og kostnader, sier Eckhoff.

Posten og Bring har redusert sine utslipp med over 40 prosent siden 2009 og har nå satt et ambisiøst mål om å benytte kun fornybare energikilder innen 2025. Elektrifisering av kjøretøy er en sentral del av dette målet.
Tesla Semi skal benyttes mellom terminaler i Posten Norges linjetrafikk.

Leave a Reply

Your email address will not be published.