EASYJET ÅPNER OSLO-BERLIN

EASYJET: Britiske EasyJet begynner 3. august å fly mellom Oslo og Berlin-Tegel. Foto: Morten Aasbø/Essensielt

EasyJet har – sammen med Lufthansa – kjøpt opp restene av konkursrammede Air Berlin og satser tungt på Berlin som et ny hub. Det betyr også at det britiske lavkostselskapet i august starter å fly mellom Gardermoen og Berlin Tegel. Dermed får norske tysklandsfarere tre alternativer til Berlin: SAS, Norwegian og EasyJet. EasyJet har også hele 90 ruter videre fra Berlin der de også har noen ruter ut fra Schönefeld til destinasjoner i utlandet.

Easyjet prøvde seg for noen år siden mellom Bergen og London, men gav opp etter relativt kort tid. Sjansene for å lykkes fra Oslo er trolig større – selv om Oslo-Berlin-ruten tradisjonelt har svært lave priser. Berlin er også kjent som en av de billigste vesteuropeiske storbyene når det gjelder hotellpriser.
Noe voldsom konkurranse på prisene ser det heller ikke ut til å bli med EasyJets inntreden. Et kort søk på noen datoer i august viste at Easyjet stort sett kom dårligere ut enn Norwegian. EasyJets priser begynner på 420 kr per strekning. I tillegg må du betale for innsjekket bagasje (ca. 250 kr for 15 kg). Du betaler også for å bestemme din sitte plass (ca. 40 kr). Men slik er det også hos konkurrenten Norwegian.

STORT: EasyJet har et stort rutenett i Europa og Midt-Østen.

EsayJet flyr til Tegel – hvor også SAS flyr, mens Norwegian flyr til Berlin Schönefeld. Sistnevnte ligger et stykke fra sentrum. men det er gode kollektivalternativer mellom sentrum av Berlin og flyplassen. Reisetiden er kun ca. 30 minutter til Alexanderplatz. Billetten koster ca. 33 kr. Tegel ligger nordvest for sentrum av Berlin, og reisetiden derfra til Alexanderplatz er også ca. 30 minutter.
EasyJet ble startet i 1995 av en søkkrike gresk skipsredersønn Steliuos Hajl-Ioannou med adresse i London.
I dag ledes selskapet av svenske Johan Peter Lundgren som gjorde karrierer i svenske charterselskaper som Fritidsresor og siden tyskeide TUI.
EasyJet har i dag 124 destinasjoner i Europa og Midt-Østen og en flåte på nesten 300 fly. Easyjet benytter Airbus-fly i 320-familien. I langt større grad enn konkurrenten Ryanair, flyr de til hovedflyplasser.

Tekst: MORTEN AASBØ

Leave a Reply

Your email address will not be published.