RYANAIR-SJEFEN TRUER MED Å SETTE HELE FLÅTEN PÅ BAKKEN I PROTEST MOT BREXIT

Den frittalende Ryanair-sjefen, Michael O’Leary , truer med å sette hele sin flåte på bakken en periode i protest mot at Storbritannia skal forlate EU. Han tegner et skremmebilde av fremtidens feriereiser for britene der bilferie til Skottland eller en fergetur til Irland blir de eneste alternativene hvis Brexit blir realisert.

TRUER: Ryanair-sjefen truer med å sette hele flåten på over 400 fly på bakken for å vise hva som vil skje hvis Sbortritaniam forlater EU.. Foto: Morten Aasbø/Essensielt

O`Leary snakket under en konferanse i Brussel denne uken hvor han tegnet et dystert bilde av britenes muligheter til å nyte billige flyreiser, hvis de britiske politikerne gjør alvor av å skille seg fra EU.
– Da kan britene si farvel til billige ferier. Så jeg tror det er i vår interesse at vi setter hele vår flyflåte på bakken for en kort periode for å vise hva som da vil skje. Kanskje noen da vil begynne å få en helt annen mening om Brexit, sa O`Leary.
Ifølge O`Leary, som har sin hovedbase i Dublin, men er tungt inne i flytrafikken til og fra Storbritannia, fikk britene ikke vite den hele og fulle sannheten om hva Brexit ville bety under den opphetede debatten før avstemingen Han mener EU-motstanderne kom med mye løgn.
– Når britene etterhvert innser at de ikke lenger har mulighetene til å ta en billig ferie med fly til Portugal, Italia eller Spania, og at de eneste alternative ve som står igjen er bilferie til Skottland eller en fergetur til Irland, vil folk innse hvor galt det var å melde oss ut av EU, understreket Ryanair-sjefen.

RYANAIR-SJEF: Ryanair-sjef Michael O`Leary mener britene vil angre bittert hvis de gjør alvor av å gå ut av EU. Foto: Wikipedia Commons

Ryanair ble grunnlagt i 1985 og er i dag Europas desidert største lavprisflyselskap. Ryanair disponerer i dag over en flåte på hele 427 fly av typen Boeing 737-800.
Bare Lufthansa Group , som inkluderer Lufthansa, Austrain Airlines, Swiss, Brussel Airlines, Eurowings og flere mindre datterselskaper, er større med hensyn til flåte og antall passasjerer.

Tekst. MORTEN AASBØ

Leave a Reply

Your email address will not be published.