POLITISK HEDERSPRIS TIL STÅLE SOLBAKKEN

HEDRET: Fotballtrener og sosialist Ståle Solbakken er herdert med hederspris fra NOAS. Foto: NOAS

 

Fotballtreneren ( FC København) og mangemillionæren  Ståle Solbakken, har aldri lagt skjul på at han er sosialist. Det gjør han populær hos mediefolk og prisutdelere som jobber for en mest mulig liberal innvandring. Nå er han hedret med Annette A. Thommessens hederpris for sitt arbeid med «fotball som inkluderingsarena for flyktninger og asylsøkere».

– Det fryder meg å se det norske landslaget nå hvor det florerer med forskjellige kulturer og etniske bakgrunner, sa Solbakken i takketalen før han la til.

– Og jeg gleder meg til Northug nå gir seg, og at ankeretappen på 4 x 10 kilometer går til en mørkhudet mann om ikke så veldig lenge. Den tiden kommer, sa Solbakken i forbindelse med  prisoverrekkelsen.

NOAS (Norsk organisasjon for asylsøkere) ble startet i 1984 av Annette Thommessen som ledet organisasjonen fram til sin død i 1994.

Minnefondet ble opprettet for å stimulere til øke rettssikkerhet for asylsøkere og flyktninger, og fra 2009 har NOAS og stiftelsen Minnefondet samarbeidet om Annette Thommessens hederspris.

Ståle Solbakken har også skapt røre med sine politiske uttalelser i Danmark. Solbakken mener både Norge og Danmark må gjøre mer for de såkalte «mindreårige asylsøkerne» fra Afghanistan. Han har blant donert overskuddet av sin bok til Dansk Flyktingehjelp» som arbeider for at de unge afghanske mennene skal få bli i Danmark.

Et medlem av Dansk Folkeparti gikk hardt ut mot Solbakken og skrev at:

 «Nå donerer han overskuddet fra sin bok til å forderve fedrelandet – nemlig å gjøre livet mer lekkert for såkalt enslige flyktningbarn – ikke i fedrelandet, men i Danmark» het  det i et facebook-innlegg lagt ut av Dansk Folkeparti-medlemmet Kristensen Berths, før han la til: 

«Tror ikke Ståle Solbakken skal blande seg inn i dansk innvandringspolitikk, han burde heller  ta for seg forholdene i Norge i stedet. Der er han jo statsborger».

Leave a Reply

Your email address will not be published.