ISRAEL KLAGER TIL FIFA OVER «RELIGIØS DISKRIMINERING»

ADVARSEL: Palestinere og deres støtespillere likte ikke at Argentina skulle spille vennskapskamp mot Israel i Jerusalem. Foto: Facebook

Israelerne er svært skuffet over at det argentinske fotballandslaget gav etter for palestinsk press og avlyste den  planlagte vennskapskampen i Israel. Nå anklager de argentinerne for «religiøs diskriminering» og drar til Fifas kontor i Zürich i håpe om å stoppe Argentinas deltakelse i Fotball-VM i Russland.

Argentinas fotballstjerner ble truet av aggressive palestinaaktivister da de trente i Barcelona før den planlagte treningskampen i Israel. Aktivistene viste frem en blodig argentinask landslagsdrakt med samme nummer som stjernen Lionel Messi bruker. Aktivistene oppfordret folk til å brenne bilder av ham  og Messi-drakter. De greide også delivs å stoppe treningen til det argentinske laget.

– Vi oppfordrer alle til å brenne bilder av Messi  og samt hans drakt, sa lederen for det palestinske fotballforbundet Jibril Rajoub.

Det endte med at argentinerne følte ubehag og avlyste vennskapskampen mot Israel. 

AVLYSTE: Palestinerne oppfordret folk til å brenne bilder og drakter av Messi hvis han spilte for Argentina i Israel. Nå har Argentina avlyst kampen. Foto: Wikipedia Commons

Israelerne sender nå en delegasjon til Fifa i et forsøk på å sette kjepper i hjulene på Argentinas VM-deltakelse I Russland. Israelerne vil også legge inn en formell klage mot det palestinske fotballforbundet fordi de prøvde å stoppe en vennskapskamp som lenge har vært planlagt.

Palestinerne reagerte ekstra sterkt på at kampen, som opprinnelig skulle spilles i havnebyen Haifa, ble flyttet til den israelske hovedstaden Jerusalem.

Det bor en stor gruppe jøder i Buenos Aires og andre større argentinske byer,

Tekst: MORTEN AASBØ

Leave a Reply

Your email address will not be published.