VOLDSBØLGE I LONDON

 

Voldsbølgen  i britenes hovedstad London fortsetter. Drapene og volden i London er nå høyere enn  New York som har ca. samme antall innbyggere. Nærmere 70 mennesker er drept hittill i år. 

En mann måte i fjor sommer bøte med livet fordi han nektet å gi fra seg en Rolex-klokke til ca. 60.000 kr.

VIDEOFILMET: Gjerningsmennen ble videofilmet  på en scooter like før de gikk til angrep og drepte Danny Pearce for å ta Rolex-klokka fra ham. Foto: Metroåolitan Police

 

Av de nærmere 70 som er drepte hitill i år er ca. halvparten drept mrd kniv. London har – i likhet med New York –  strenge regler for våpenbesittelse. I stedet tyr darpsmennene til kniv.

Volden er mest utbredt i innvandrertette bydeler i nord og øst i London. London-politiet har satt inn 300 ekstrabetjenter i utsatte bydeler. Men foreløpig ser ikke det ut til å hjelpe på volden.

Tidligere denne uken ble den kjente standupkomikeren Michael Mcintyre (42) angrepet av to menn som plutselig hoppet av en scooter og gikk løs på kjendisens svarte Range Rower med en hammer mens komikeren stod parkert for å plukke opp sine to barn som går på en skole i Golders Green nord i London. Mcintyre ble revet ut av bilen og frastjålet sin Rolex luksusklokke til en anslått verdi av ca. 150.000 kr.

ANGREPET: Komikeren Michael Mcintyre ble angrepet med hammer da han stod parkert i sin Range Rover utenfor skolens til sine barn nord i London. Han ble frastjålet en Rolex-klokke til en verdi av ca. 150.00 kr. Foto: Wikipedia Commons

Denne uken ble en 25-åring dømt for blant annet drap etter at han i fjor sommer drepte Danny Pearce med en rekke knivstikk – for å tilrane seg Pearces nykjøpte sølv Datejust II Rolex-klokke til en verdi av snaue 60.000 kr. 

Pearce hadde sammen med sin kjæreste og to venner, forlatt jazzklubb Oliver´s  i bydelen Greenwich, da han ble angrepet av to menn på en scooter.

DØMT FOR DRAP:Jordan Bailey Mascoll ble i forrige uke funnet skyldig i det brutale drapet på  Danny Pearce. Foto: Metropolitan Police

Pearce nektet å gi fra seg klokken til Jordan Bailey-Mascoll. Først da Pearce lå døende på fortauet og kjæreste ga Bailey-Mascoll Rolex-uret, dro de sin vei.  Mennene ble filmet av overvåkingskameraer, og politi greide å spore opp Jordan Bailey-Mascoll og hans medhjelper. Det ble også skutt mot Pearce, som etterlater seg en liten datter.

I forrige uke ble Jordan Bailey-Mascoll dømt. Han er godt kjent av London-politiet for tidligere forbrytelser.

DREPT: Danny Pearce ble drept med en rekke knivstikk da han satte seg til motverge da  kriminelle ville ha Rolex-klokka hans. Foto;: Facebook

Garvede politifolk i London karakteriserer drapet som svært brutalt. Bailey-Mascoll stakk Pearce gjentatte ganger over en periode på to minutter. 

Londons omstridte ordfører, Sadiq Kahn, har fått kritikk for å gjøre for lite for å stoppe volden. Han har gått ut og oppfordret familie og venner til kriminelle, om å stoppe de som går ut i byen med kniv. Mopeder og scootere er mye brukt i knivangrepene. Gjerningsmennene skjuler seg seg ofte bak hjelmer og briller, og kommer seg raskt vekk fra gjerningsstedet når de har gjenomført sin ugjerning.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published.