RAPPER MED HETS MOT JØDER

 

SJOKKERTE: «Fuck jøder» skal rapperen Kaveh ha skreket fra scenen under en konsert under en matfestival i Stensparken i Oslo. Foto: Faksimile fra VG

Den norsk-iranske rapperen Kaveh Kholandi skrek «Fuck jøder» fra scenen under en gatematfestival i Stensparken i Oslo fredag kveld. Forstander Ervin Kohn i Det mosaiske Trosamfund sier han vil anmelde  Kholandi hvis ikke det kommer en beklagelse.

VG skriver at Kholandi spurte publikum om det var noen muslimer til stede. Muslimene ble ønsket «Eid Mubarak». Han spurte så om det var noen kristne til stede, før ha endte med å spørre om det var noen jøder blant publikum. Etter en liten pause skrek han «Fuck jøder». Etter nok en pause kom det et «neida, bare kødder» fra artisten. Flere av de som var til stede reagerte på det de oppfattet som jødehets.

– Det ødela stemningen. Det var flere som gispet, og noen lo usikkert. Vi trodde ikke det vi hørte. Det virket som han trakk seg litt på det, da han så hvordan folk reagerte, og mumlet noe om at han bare kødda, men det virket ikke som det var så oppriktig, sier Leif Eric Fredheim til VG som omtalte sakem først.

På sin facebook-side dagen derpå hevder rapperen at utsagnet var tatt ut av sin sammenheng, og at han ikke er rasist eller har noe imot jøder. Han sa samtidig at han beklager overfor de yngre barna som var til stede hvis de følte seg støtt eller følte ubehag. Men det kom ingen beklagelse overfor jøder.

Ervin Kohn skriver på sin facebook-side:

«Det holder ikke å beklage personlig til enkeltpersoner «som har reagert». Enten så forstår han at det han gjorde var dumt, og beklager det offentlig eller så kan han fortsette å forsøke å bortforklare med både kontekst, at gan ikke hater jøder eller hvor mange jødiske venner han har. Barna blir ikke støtt. De tar etter sine forbilder. Anmeldelse blir innlevert mandag med mindre Kaveh beklager uttalelsen offentlig»

Kohlandi  har også tidligere luftet sitt jødehat. På sin Twitter-konto skrev han 10. juni: «Fuckings jøder er så korrupte».

KORRUPTE JØDER: Også tidligere har Kaveh luftet sitt jødehat. Foto: Faksimile fra Kavehs Twitterkonto.

 

Kaveh Kholandi er født i Norge av iranske foreldre som flyktet fra Iran i forbindelse med den islamistiske maktovertakelsen i 1979. Ifølge Wikipedia besøker familien Iran hvert fjerde år.

Tekst: MORTEN AASBØ

Leave a Reply

Your email address will not be published.