ÈN DREPT OG TO SKADET I PALESTINSK TERRORAKSJON

Èn israelere er død og to er såret etter et terrorangrep torsdag kveld i byen Geva Binyamin fem km nordøst for hovedstaden Jerusalem. Den døde skal være en 31 år gammel mann, som døde på et sykehus natt til fredag. Tilstanden for en annen person i 50 årsalderen skal være stabil. Han har fått alvorlige skader. En tredje person har fått lettere skader. Terroristen – en 17 år gammel palestiner – ble drept under angrepet.

TERROR: Bosetningen Geva Bibyamin på Vestbredden ble torsdag kveld rammet av en terroraksjon. Foto: Wikipedia Commons

Palestineren skal ha klatret over bosetningens sikkerhetsgjerde før han gikk til angrep mot innbyggerne med en kniv.

Terroristen skal ha blitt skutt og drept av israeleren som ble lettere skadet. Den 17 år gamle terroristen kom seg over sikkerhetsgjerdet,  og løp inn mot sentrum av bosetningen hvor han møtte en mann i 30-årene som han angrep med kniv gjentatte ganger. 58-åringen hørte skrik og løp ut. 31-åringens skader  var så alvorlige at legene på Hadassah Mount-sykehuset i Jerusalem ikke greide å redde hans liv. 

En tredje innbygger i Geva Bibyamin – som også blir kalt  Adam – ble lettere skadet da han kom til stedet. Han skjøt deretter terroristen med tre skudd. 

Den 17 år gamle palestineren kom fra landsbyen Kobar i nærheten av den israelske bosetningen. Palestinske medier navngir gjerningsmannen som Mohammad Tareq Yousef. En time før angrepet skal han ha lagt ut en melding på Facebook hvor  han fordømmer han Israel  og deres aksjoner på Gaza og på Vestbanken. 

NÆR JERUSALEM: Geva Bibyamin – også kjent som Adam – ligger nordøst for Jerusalem. Kart: Googlemaps

Den palestinske terrororganisasjonen Hamas  lovpriste terroraksjonen og kalte den «heroisk» og «et naturlig svar på den kriminelle okkupasjonen».

Det bor i dag ca. 700.000 israelere på Vestbredden som ble erobret av Israel i en forsvarskrig i 1967. Området var da okkupert av Jordan som sammen med flere andre arabiske land gikk til krig mot Israel. Den palestinske voldsbølgen med mange knivangrep og bruk av kjøretøyer for å ramme sivile, begynte i september 2015. Antallet terroraksjoner har avtatte noe det siste året, mens det  tidligere var nærmest daglige aksjoner. Et kjennetegn ved denne «kniv-intifadaen» er at mange av terroristene har vært såkalte «ensomme ulver» som ikke har tilhørt Hamas eller andre terrorgrupper.

ROSES: 17 år gamle Mohammad Tareq Yousef roses og hyldes av palestinere på sosiale medier  etter at han torsdag kveld knivdrepte en småbarnsfar på Vestbredden. Foto: Facebook

 

Leave a Reply

Your email address will not be published.