Norwegians innleide Airbus A380 skaper trøbbel

IRSK GIGANT: Norwegian har leaset et gigantisk Airbus A380-fly fra det irske selskapet Hifly. Foto: Hifly

Norwegian har leid inn en Airbus A380 – som er verdens største passasjerfly – fra Hifly for å avvikle sommertrafikken mellom London og New York. Men nå viser det seg at JFK-flyplassen i New York ikke har plass til et slikt stor passasjerfly på det aktuelle tidspunktet. Det kan bety at  Norwegian må endre rutetider og utbetale store erstatningssummer til passasjerer de kommende dagene.

Det er bransjenettstedet checkin.dk som kan avsløre at Norwegian ikke får lande på det aktuelle tidsrommet på JFK Terminal 1 fordi kapasiteten for A380-fly er oppbrukt. Norwegian må derfor endre ruteplanene sine.

checkin.dk skriver at  Norwegian er pliktig til å utbetale 600 euro per passasjer hvis flyet ankommer senere enn fire timer etter den opprinnelige ankomstiden. Det er EUs regler for kompensasjon ved forsinkelser som slår inn ved forsinkelser. Norwegian må derfor varsle fremtidige passasjerer om de endrede rutetidene, men rekker ikke å gjøre etter reglene for de kommende dagene.

Airbus A380 har i versjonen til selskapet Hifly tar plass til 471 passasjerer fordelt på tre klasser. Airbus380-flyet til Hifly har også vært innom Gardermoen i sommer.  Flye5t ble også leaset av Thomas Cook Airlines som blant annet flyr for charterselskapet Ving.

Leave a Reply

Your email address will not be published.