KIWI-TERRORISTEN ENDRER FORKLARING

Mens han første sa at han var inspirert av terrorangrepet i Paris i 2015 (130 drepte) og terrorangrepet i Berlin i 2018 (12 døde), hevder den 20 år gamle russiske islam-terroristen fra Basjkortostan at han var «på feire» i Oslo og ikke følte seg «helt bra». Både hans advokat og 20-åringen håper nå på at 20-åringen skal bli erklært sinnsforvirret i gjerningsøyeblikket.

Han tar nå fullstendig avstand fra terror. Han sier at han ikke var “helt i form” den dagen terroranslaget skjedde, sier advokat Ola Lunde til Dagbladet. Lunde gikk som kjent ut  før han han truffet gjerningsmannen og  mente han var sinnsforvirret.

– Han er en sinnsforvirret og ensom gutt. Han sier han ønsker å drepe europeere, som man mener har det for godt, sa Lunde videre til Dagbladet

PST-sjef Benedicte Bjørnland sier til NTB at gjerningsmannen har forklart at han tilknytning til islam, og at han har forklart at han ønsket å drepe flere mennesker. Han forklarte også at han ønsket å drepe flere kristne mennesker.

Offeret, en etnisk norsk kvinne på 25 år, ligger alvorlig skadet på sykehus i Oslo. Hun ble truffet i en vene i ryggen, og det er bare flaks at hun har overlevd.

DELREPUBLIKK: Den russiske delrepublikken har vært utsatt for en radikaliseringsbølge det siste tiåret. Unge muslimer er blitt radikalisert.

Delrepublikken Basjkortostan, ligger i Sør-Ural og ved elvene Ufa og Belaja. Republikken har drøye fire millioner innbyggere. Islam har styrket sin stilling i Basjkortostan de siste årene, men Basjkortostan har ikke vært like mye involvert i islamsk terror som de nord-kaukasus republikkene Dagestan og Tsjetjenia.

Tekst: MORTEN AASBØ

                                                                                               

Leave a Reply

Your email address will not be published.