TSJEKKIA: 30 års jubileum for jernteppets fall

ww

SOVJETSOLDATER: Tsjekkia markerer i år at det er 30 år siden jernteppet fall.

Tsjekkia vil i år markere at det er 30 års siden jernteppet forsvant. Syklister kan gjennom Tsjekkia følge gjerdene og grensen som markerte skille mellom det kommunistiske Øst-Europa og det demokratiske Vest-Europa. Langs den tidligere grensen finnes den lengste EuroVelo sykkelruten, og dette området er som et åpent historisk museum året rundt. Ved starten av denne ruten i Tsjekkia, kan du se minnesmerket etter ofrene fra perioden med “jernteppet” nær byen Cheb. Så fortsetter sykkelruten, som til dels følger en tidligere militærvei, gjennom nasjonalparken Sumava. Nær Čížov, er 350 meter av “jernteppet” bevart, inkludert et vakttårn. Like ved grensen til Østerrike, i middelalderbyen Mikulov, gir ruten deg historien til de menneskene som forsøkte å krysse grensen til den andre siden av “jernteppet”.

Leave a Reply

Your email address will not be published.