STERK VEKST I USA-TURISTER TIL CUBA

AMERIKANSKE: Det har vært en voldsom vekst i turisttrafikken fra USA til Cuba, men nå kan Cubas militære støtte til Maduro-regimet i Venezuela føre til en USA-boikott av det kommunistiske regimet . Foto: Shutterstocl

Antallet USA-turister som finner veien til Cuba ble nærmest doblet i årets fire første måneder  sammenlignet med tilsvarende periode i fjor. Bare Canada sender nå flere turister til det kommunistiske diktaturet i Karibien. Nå truer president Trump med boikott av Cuba på grunn av Cubas nære vennskap med Maduro-regimet i Venezuela.

Donald Trump mener Cuba er «en skurk som hindrer utbredelse av demokrati i Venezuela ved å nærmest holde landet okkupert». Maduro-regimet har fått hjelp av kubanske militære rådgivere for å slå ned de omfattende folkelige protestene i Caracas og de andre storbyene i landet.

Totalt kom det 1,93 millioner utenlandske turister til Cuba i årets fire første måneder. Det er vekst fra Canada og USA, men en tilbakegang fra de europeiske markedene. Viktige land som Tyskland, Spania og Storbritannia hadde en nedgang på rundt 10-15 prosent i vintermånedene.

LANG ERFARING: Delta og sin forgjenger Southern Air, var store på Cuba-trafikken på 1950-tallet.

De nye amerikanske sanksjonene mot regimet på Cuba kan bli offentliggjort i løpet av få dager hvis ikke Cubas støtte til Maduro-regimet opphører.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published.