RAF-TERRORIST TATT ETTER 30 ÅR

Den ettersøkte RAF-medlemmet Daniela Klette (65) ble torsdag pågrepet i Berlin etter 30 år på rømmen. Klette tilhørte Rote Arme Fraktion (RAF) som var tredje generasjon i den tyske venstreekstreme terroristgruppen Baader-Meinhof. Gruppen stod bak drap på et 30-talls personer  i en rekke terroraksjoner i Tyskland på 70- og 80-tallet.

TATT: Daniela Klette (t.h.) ble nylig arrestert i Berlin etter 30 år på flukt.

Baader Meinhof-gruppen var tyske venstreradikale studenter som samarbeidet med palestinske grupper, og som tok livet av mange nærigslivstopper, politifolk og politikere.

Vladimir Putin var på 1980-tallet plassert som KGB-agent i Dresden og hadde en viss kontakt med folk i Baader Meinhof-gruppen, som også hadde et samarbeid med kommunistregimet i DDR.

Etterforskere fra kriminalpolitiet i Niedersachsen, assistert av Berlin-politiet, arresterte Klette i en leid leilighet i Sebastianstrasse i bydelen Kreuzberg.

Klette bodde der  under navnet  Claudia Ivone i omlag 20 år. Det ble beslaglagt et italiensk pass, en rekke våpen og en del ammunisjon. Det ble også funnet 1,2 kilo gull, 40.000 euro i kontanter og en rakettdreven granat. Til naboene fortalte Klette at hun ga privatundervisning i matematikk.RAF ble oppløst i 1998 da medlemmene innså at de ikke kom noe videre med alle drapene.

Tekst: MORTEN AASBØ

SJOKKERT: Lite visst naboene at nabo-kvinnen var tidligere medlem av RAF.

Leave a Reply

Your email address will not be published.