Morten Abel og Alejandro Fuentes til Sarons Dal

Kjente artister strømmer til en veldedighetskonsert i Sarons Dal i Kvinesdal til helgen. Også artister som folk ikke direkte forbinder med det kristne budskapet. Det er arbeidet til Rune Edvardsen, som har fokus på voldsutsatte barn i Afrika, som får kjendisene til å sette kursen mot Kvinesdal. Morten Abel, Alejandro Fuentes, Thomas Gallatin og Tor Vidar Rennestraum (aktuell fra The Voice) er navn som vil dukke opp når kristen-Norge samles for å samle inn penger til Edvardsens veldedighetsarbeid.

Rune Edvardsen er sønn til den legendariske Sarons Dal-gründeren Aril Edvardsen.
På plakaten står Alejandro Fuentes som nylig slapp sin versjon av Hillsong-låten «Oceans». Til avisen Vårt Land sa artisten at det rant tårer da han hørte Hillsong-låten for første gang. Og la til: – Den har holdt motet oppe i kjipe stunder. Jeg har mer gått over til å høre på lovsangslåter når jeg føler meg nede, sa han.
Den kristne avisen Dagen kan fortelle at Rune Edvardsens Dina-stiftelsen ble grunnlagt i 2004, da Edvardsen i 2002 fikk et lite jentebarn i armene på en reise i Kongo.
Hennes fortvilte mor fortalte hvordan hennes to år gamle datter var blitt voldtatt, og at hun ikke hadde råd til å gi sin datter behandling. Da tok Edvardsen beslutningen å starte et arbeid for voldsutsatte barn. I dag driver han arbeid for voldsutsatte barn i Kongo, Tanzania, Uganda, Tanzania og Zanzibar. I 2022 samlet stiftelsen inn 7,5 millioner kroner i gaver.

Tekst: REDAKSJONEN

STILLER OPP: Morten Abel og Alejandro Fuentes er to artister

som stiller opp i Sarons Dal. Faksimile: Dagen.no

Leave a Reply

Your email address will not be published.