NEW YORK, CHICAGO OG SEATTLE BEST PÅ ITALIENSK MAT

ELSKER ITALIENSK: Amerikanerne kan mer enn å spise hamburgere. Bare i New Yrok finnes det 2763 italienske restauranter. Foto: Essensielt

 

New York, Chicago og Seattles er de tre byene i USA som har den beste italienske maten. Kanskje ikke så veldig overraskende. Dette er byer med mange italienske innvandrere. Bare i New York er det 2.763 italienske restauranter og hele 1212 av de har fire eller fem stjerners i det amerikanske systemet for merkling av kvalitetesrestauranter.

Det er nettsidene til selskapet FindTheHome som samler allverdens statistikk over et stort antall byer i USA. Denne gangen har de tatt tre parametre for å finne ut de beste byene for elskere av god italiensk mat: 1. Det totale antallet italienske restauranter. 2. Prosenten av de som er tildelt fire eller fem stjerner på sidene til Yelp og 3. Sammenligning av kvaliteten på byens italienske restauranter med kvaliteten på samtlige restauranter i byene.

Totalt finnnes det 98.000 restauranter som kaller seg italienske i USA. Og de omsetter hvert år for en sum tilsvarende 500 milliarder kroner.

Her er de 10 beste byene. Tallene står for antall italienske restauranter totalt og hvor mange av de som har fire eller fem stjerners hos nettstedet Yelp.

  1. New York    2763/1212
  2. Chicago         640/289
  3. Seattle           304/167

Videre fulgte: 4. Portland, 5. Phoneix, 6. Raleigh, 7. Philadelphia, 8. San Diego, 9. El Paso og 10. Forth Lauderdal.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published.