STRAFFET FOR Å HA LEKKET OPPLYSNINGER OM TERRORIST

 

OMAR EL HUSSEIN: Den dansk-palestinske terroristen skjøt to mennesker i København i februar 2015. Nå er en dansk lokalpolitiker funnet skyldig i å ha lekket opplysninger om terroristen til danske journalister. Foto:  Politiet

To år etter at den dansk-palestinske slamisten Omar El Hussein drepte kunstneren Finn Nørgaard og synagogevakten Dan Uzan, er en dansk lokalpolitiker dømt for å ha lekket avslørende opplysninger om København kommunes forhold til terroristen.

”En absurd dom” skriver bloggeren Katrine Winkel Holm i avisen Jyllands-Posten. ” Mens vi går og frykter at noe lignenden skal skje igjen, er det felt en absurd dom, som viser at danske myndigheter fortsatt er mer opptatt av å beskytte terroristers rettigheter enn å la offentlogheten få adgang til informasjon om hvordan en terrorist blir til.”skriver hun.

Det var i mars 2015, en måned etter terrorangrepet mot Krudttønde og Københavns synagoge, og at avisene BT og Berlingske kunne avsløre at Københavns kommune hadde hatt kjennskap til Omar El Husseins løpebane som kriminell – uten å gjøre noe.

Omar hadde en kriminell løpebane og hadde vært kjent av kommunens folk i lang tid. Fem år før terrorhandlingene hold sosialmyndighetene et møte med Omars far, og her lyktes faren med å overbevise sosionomene om at sønnen var på vei vekk fra kriminalitet og at det gikk bra på skolen.

Det var en løgn og kommunens folk kunne lett ha sjekket et par opplysninger og fått konstatert at opplysningene var usanne. Omar holdt seg blant annet borte fra skolen i lange perioder.

København kommune er styrt av venstresiden og Katrine Winkel Holm mener dette er nok et eksempel på at venstresidens folk har lært at misstillitt overfor minoriteter er fordumsfult og islamofobisk, og at bare åpenhet og toleranse er veien å gå når man har med minoriteter å gjøre.

København kommune gjorde alt for å holde disse opplysningene borte fra offentligheten. Siden nektet man for hva som hadde skjedd og fortalte i stedet usannheter.

Da BT og Berlingske Tidende avslørte saken, bestemte folk på byens rådhus seg for å straffe journalistene og deres kilde. Lokalpolitikeren Finn Rudaizky er en tidligere sosialdemokrat som nå har meldt overgang til Dansk Folkeparti. Han kjent personlig godt til den jødiske vakten, Dan Uzan, som ble skutt på kloss hold da Omar ville trenge inn i synagogen og ta flere liv. Rudaizky mente opplysningene han kjente til, som medlem av byens Borgerrepræsentation, åpenbart hadde offentlighetens interesse.

Men kommunens ledelse mente at den stakkars terroristen også hadde rett til privatliv, og opplysningene om hvordan han utviklet seg fra en vanlig kriminell til en livsfarlig islamist og terrorist, ikke var noe som offentligheten hadde noe med. De reiste sak mot politikeren.

I forrige uke ble Rudizky funnet skyldig og dømt til en bot på 10.000 danske kroner.

Katrine Winkel Holm skriver i Jyllands-Posten at det er grunn til å takke Rudaizky for at han har utvist civil courage.

– De ansatte i Københavns kommune og de hylende politisk korrekte borgermestrene er gått helt fri, skriver hun.

Leave a Reply

Your email address will not be published.