SPORTS ILLUSTRATED SWIMSUITE FÅR IKKE NOK AV KATE UPTOWN

 

UPTWON: For tredje gangen er det Kate Uptowm som pryder coveret på legandarisk Sports Illustrated Swimwear. Foto: Faksimile:  SI Swimwear

For tredje gang er det Florida-baben Kate Uptown som pryder legendariske Sports Illustrated (SI) Swimsuite-utgave. Den amerikanske supermodellen og filmstjernen ble denne gangen fotografert av Tsai Yu Tsai på Fiji-øyene. Det er nå fem år siden hun først var forsidepike på SI, og hun lokket også leserne i 2013.

Tradisjonen tro gir sportsmagasinet Sports Illustrated ut sitt spesialutgave i februar. I år er det den 53. utgaven, og som vanlig er spesialmagasinet stappfullt av vakre jenter i utfordrende bikinier. Jentene blir normalt fotografert på svært eksotiske steder i verden, og denne gangen er det Fiji-øyene i Stillehavet som er valgt.

Det knytter seg også normalt stor spenning til hvem som blir forsidepiken i det velkjente bladet. Mens det i fjor var talkshowet til Jimmy Fallon som bragte nyheten, ble det i år – som i 2014 – konkurrenten Jimmy Kimmel Live som var først ute med nyheten.

På sin instagram-konto takker Kate Uptown Sports Illustrated for at hun ble invitert til å bli med. Hun sier hun føler seg beæret og opprømt over å være tilbake i magasinet.

– Takk for at dere inviterte meg til å være en del av en utgivelse som inneholder og feirer skjønnheten……, skrev hun på sin IUnstagram-konto.

Kate Uptown ble verdenskjendis og supermodell da hun i februar 2012 ble valgt som var årets forsidepike til Sports Illustrateds årlige bikininummer.

Hun har de siste årene tatt steget over i filmens verden, og er i år aktuell med hele tre forskjellige filminnspillinger.

Bikiniutgavene til Sports Illustrated har vakt oppsikt opp gjennom årene. Kvinneorganisasjoner har flere ganger hevdet at magasinet e r med på å gjøre kvinner til sexobjekter. Spesielt vakte det mye brudulje at modellen Hanna Davis i 2015 dro bikinitrusen vel langt ned. ”På grensen til pornografi” var det flere som hevdet i 2015

Halvt norske Christine Teigen, som er kjæresten til artisten John Legend, var blant jentene som prydet Sports Illustrated i 2010-utgaven. Å bli med i SI bikiniutgave regnes som en ære og en av de mest prestisjefylte jobbene innenfor modellbransjen.

Speisalutgaven kom som et svar på at vintermåneden februar tradisjonelt var usedvanlig stille med hensyn til sportsarrangementer i USA. Magasinet trengte noe som kunne selge bladet også i vintermånedene når det var stille på sportsfronten

Det er i dag Time Warner som eier magasinet som har hele tre millioner abonnenter. Antall lesere ligger på overe 23 millioner – og av de er 19 millioner menn. Det betyr at hver femte voksne mann i USA leser magasient,

Magasinet er blitt kjent for å være svært innovative, og var tidlig ute med å trykke i offset som gjorde det mulig å levere et fargemagasin over natten etter store sportsbegivenheter.

Blant idrettshelter er det Michael Jordan, Muhammed Ali, basketstjernen LeBron James og Tiger Woods som har vært flest ganger på forsiden. Jordan har vært der hele 50 ganger. Flere presidenter har også vært å se som forsidegutter. Ronald Reagan sågar to ganger – første gangen med med Georgtowns Hoyas basketball-trener John Thompson og Patrick Ewing samt med American´s Cuops vinner Dennis Conner ved en senere anledning.

Leave a Reply

Your email address will not be published.