ØKESEMANNEN I DÜSSELDORF VAR KOSOVOALBANSK ASYLSØKERER

 

DÛSSELDORF: Düsseldorf hovedjernbanestasjon hvor en asylant gikk amok med øks. Foto:Walter Koch/Wikipedoa Cpmmons

 

Mannen som gikk løs på togpassasjerer med en øks i Düsseldorf torsdag kveld, var en kosovoalbansk asylsøker. Norske mainstrean-medier kunne umiddelbart etter ugjerningen slå fast at det dreide seg om en mann fra ”det tidligere Jugoslavia” som var i mental ubalanse.

Kosovoalbaneren skadet ni person – fire av de fikk svært alvorlig hodeskader da han gikk løs på medpassasjerene i det toget stoppet på Düsseldorf hovedjernbanestasjon.

Gjerningsmannen, Fatmir H, kom seg vekk fra stasjonen og hoppet ned fra en jernbanebro hvor han senere ble arrester. Kosovoalbaneren kom til Tyskland som asylsøker i 2009 og skal ha fått midlertidig opphold på humanitært grunnlag.

Politi fant en attest i hans bolig hvor det går frem at han lider av schizofreni. Gjerningsmannens bror visst at mannen hadde kjøpt en øks fordi han mente han var forfulgt. Politiet har ikke funnet noe doumentasjon på at han tilhørte noen ekstrem variant av islam.

En politistyrke på hele 500 mann inkludert en spesialkommando, kom i løpet av kort tid til åstedet. Man fryktet en stud at attentatmannen hadde flere medskyldige. Politiet tror at en snarrådig lokfører hindrer gjerningsmannen fra å skade flere ved å låse dørene på toget straks han så at en gruppe passasjerer hadde greid å dytte kosovoalbaneren ut av toget og ned på plattformen.

Leave a Reply

Your email address will not be published.