CROATIA AIRLINES MED NY RUTE TIL OSLO

TIL OSLO: Croatia Airlines flyr fra 21. mai til Zagreb og videre til de populære feriestedene ved Adriaterhavet. Foto: Croatia Airlines

Croatia Airlines starter fra 21. mai en direkterute mellom Oslo og Croatias hovedstad Zagreb. Ruten vil gå tre ganger i uken – på tirsdager,  torsdager og søndager. Flyselskapet har også gode forbindelser videre til populære feriebyer som Split, Dubrovnik, Zadar og Pula.

VAKKER: Zagreb er en vakker sentraleuropeisk storby. Her Zagreb-katedralen sett fra Øvrebyen. Foto: Morten Aasbø

Oslo-ruten er en del av Croatia Airlines satsning på Norden denne sommeren. Selskapet åpner også en rute til Helsinki, og flyr fra før til København og Stockholm. Pressetalsmann Davor Janusic i selskapet, sier til Essensielt at de har leid inn to 100-seters CRJ-fly (100 seter) fra det spanske selskapet Air Nostrum, og at disse maskinene hovedsakelig skal betjene Oslo-ruten sammen med deres egne seks Dash 8 Q400 med plass til 76 passasjerer. Men det er også aktuelt å benytte noen av selskapets seks Airbus A319 og A320 på ruten når det er behov for større fly.

Zagreb er en by med ca. 800.000 innbyggere (1,1 millioner med forsteder). Byen flotte gamleby, som de kaller Gornij Grad (Øvrebyen), frister mange turister. Sommerne er varme og tørre, og Zagreb har faktisk gode bademuligheter ved en rostadium en halvtimes trikketur fra sentrum.

FLUNKENDE NY: Zagrebs flyplass, Franjo Tudman Aairport, har nettopp tatt ibruk en flunkedne ny terminal. Foto: Wikipedia Commons

Franjo Tudman Airport ligger sørøst for sentrum og har en flunkende ny terminal for internasjonale ruter. Flyplassbussen (www.plesoprijevoz.hr) går fra den sentrale busstasjonen og bruker ca. 35-40 minutter mellom sentrum og flyplassen. Prisen er drøye 35 kr.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published.