PERRY OG HALEY INN I USAs NASJONALE SIKKHERTSRÅD

 

HALEY: USAs FN-ambassadør Nikki Haley går inn i Det nasjonale sikkerhetsrådet. Foto: Wikipedia Commons

Energiminister Rick Perry og FN-ambassadør Nikki Haley blir nye medlemmer av USAs Nasjonale Sikkerhetsråd etter at Stephen Bannon gikk ut av rådet nylig. Perry er tidligere Texas-guvernør og presidentkandidat ved to valg.

Ved det siste valget var han en av de første blant de store navnene som trakk seg. Nikki Haley har også bakgrunn som guvernør – i Sør-Carolina – der hun var fungerende guvernør før hun ble utnevnt som Trumps FN-ambassadør i januar i år. Haley har indisk (sikh) bakgrunn og bygde sammen med sin mor opp en liten familiebedrift i klesbransjen til å bli et blomstrende og stort postordreselskap.

PERRY: Energiminister Rick Perry blir også et  nytt medlem av USAs nasjonale sikkerhetsråd.

Hun tilhører høyresiden i det republikanske partiet, og er en varm venn av Israel. Hun var aktuell som visepresidentkandidat til Mitt Romney i 2012. Haley var i konflikt med Trump under valgkampen, og støttet lenge Trumps argeste konkurrent, senator Ted Cruz.

Det hvite hus har gjort det klart at Bannons fratredelse i sikkerhetsrådet skyldes en omorganisering – og ikke en degraderings av seniorrådgiveren

 

Leave a Reply

Your email address will not be published.