BESTIALSK DYREMISHANDLING I DANSK DRABANTBY

 

VOLLSMOSE: Vollsmose utenfor Odense er bitt et av Danmarks verste parallellsamfunn. Nå avsløres det grov dyremishandling  i drabantbyen.

 

Danske medier har de siste ukene avslørt bestialske dyremishandling i den innvandrertette bydelen Vollsmose utenfor Odense på Fyn. Og når dyreverner kommer for å redde mishandlede og skadete dyr, blir de angrepet av unge menn.

Vollsmose har lenge vært et parallellsamfunn hvor noen få klaner styrer det meste. Politiet er blitt angrepet og mye styres av innvandrerbanden Black Army. Det skjer også en utstrakt radikalisering av det islamske miljøet i bydelen, og Dyrevernsgruppen Kattens Værn har flere ganger avslørt omfattende dyremishandling i drabantbyen.

Therese Wilbert fra Kattens Værn forteller til TV2 FYN at det stort sett er små kattunger det går mest utover.

– Vi har sett katter som har fått revet bein og hode av. Vi har sett katter som de har prøvd å rive pelsen av, katter som har fått stukket ut øynene og katter som de har brukket bein og rygg på, sier hun.

Til Ekstrabladet forteller samme kvinne at de sakene de har fra Vollmose ofte er grovere enn andre dyrevernsaker fra byen.

– Vi har opplevd at de har tatt dyrene i hodet og slynget dem rundt. Vi har hatt en sak hvor de spilte fotball med kattene, kastet dem rundt og tråkket på dem. Vi har fått meldinger om at noen har satt fyr på dyrene, så dette er grove overtredelser av dyrevernloven, sier kvinnen.

Hennes inntrykk er at mange av de unge i bydelene bruker de små dyrene som et stykke leketøy, hvor de kan eksperimetere og se hvor mye dyrene tåler.

Ifølge dyrevernsorganisasjonen Klattens Værn er det hovedsakelig barn i 6-12 års alderen som mishandlere kattene.

En tidligere kvinnelig beboer i Vollsmose forteller anonymt til TV2 Fyn at hun har anmeldt ca. 100 dyremishandlings-saker til forkjellige dyrevernsgrupper.

Organisasjonen Dyrenes Beskyttelse kjører ikke lenger til Odense-bydelen Vollsmose for å hente tilskadekommende dyr, eter en episode hvor en dyreredder ble overfalt av en gruppe unge menn i bydelen da hun skule hente en tilskadekommet katt. Flere av de som angrep henne, truet med at de skulle slå henne i hjel.

Den tidligere beboeren forteller om flere episoder med grov vold mot katter i bydelen.

– Det verste jeg opplevde var et kull med kattunger som krøp rundt med innvollene hengende ut etter at noen hadde skåret opp magene deres, forteller kvinnen.

Hos Fyns Politi sier de at de ikke har statistikk som sier at mishandling av katter er mer utbredt i Vollsmose enn i resten av Fyn.

Kattens Værn mener det er svært mye mørketall når det gjelder dyremishandling.

Og spesielt i en bydel som Vollmose hvor politiet sjelden går inn. Og må de gå inn, så skjer det med tunge våpen og i et stort antall.

Vollmose har også en av Danmarks mest beryktede voldsbander, Black Army. Banden ble dannet av folk fra den palestinske Daabas-klanen som kom som flyktninger til Odense i 1986. I 2013 ble det kjent at banden krever beskyttelsespenger fra næringsdrivende i området. De skal også ha presset hjemløse i Vollsmose for deres sosialbidrag, og bedt dem selge dop. I mars i år ble borgermester Peter Rahbæk Juel i Odense omringet av Black Army-medlemmer like etter at han hadde gitt et intervju foran Black Armys hus sentralt i Odense. Nå har borgermesteren livvagter rundt seg 24 timer i døgnet.

Leave a Reply

Your email address will not be published.