KNIVDREPT PÅ TRIKKEN I JERUSALEM

 

OVERMANNET: En palestisnk mann ble raskt overmannet etter å ha drept en britisk student på trikken i Jerusalem. Foto: Skjermdump Twitter

En 20 år gammel britisk kvinnelig turist ble knivdrept på trikken i Jerusalem i Israel langfredag. En 57 år gammel palestiner greide å stikke kvinne gjentatte ganger i mageregionen med en kjøkkenkniv, før han ble overmannet av en politimann i sivilt som tilfeldigvis befant seg på trikken sammen med sin familie.

Kvinnen, Hannah Bladon, studerte religion på Birmingham universitet, og hadde reist til Israel for å studere et semester på Hewbrew Universitetet i Jerusalem.

På sin Facebook-side hadde hun tidligere i år beroliget engstelige venner som var bekymret for hennes sikkerhet etter flere palestinske terrorangrep i Jerusalem de siste månedene.

20-åringen kjørte Jerusalems nye Light Rail som går tvers gjennom byen og forbinder Øst-Jerusalem med Vest-Jerusalem. Angrepet kom da trikken var i nærheten av gamlebyen hvor titusener av kristne turister er samlet i forbindelse med påsken.

Politiet atresterte en 57 år gammel palestiner som hadde sittet på trikken en kort strekning, før han plutselig gikk til angrep på den kvinnelige turisten. Han beskrives av politiet som psykisk ustabil.

Politiet i Jersualem har 1500 polititjenetsemenn på jobb under påskeuken som delvis sammenfaller med den jødiske høytiden Pesach , som også kalles jødisk påske, hvor titusener av jøder ber ved Klagemuren.

Leave a Reply

Your email address will not be published.