FRP VIL HA DYREPOLITI I HELE LANDET

TRENGER BESKYTTELSE: Frp vil ha dyrepoliti i hele landet. Firebente trenger også beskyttelse. Foto: Essensielt

 

Frp har fått gjennomslag for dyrepoliti i Trøndelag og Rogaland. Nå har landsmøtet i partiet vedtatt å sørge for dyrepoliti i hele landet.

– For Fremskrittspartiet handler kampen for et dyrepoliti om hva slags samfunn vi ønsker oss. FrP ønsker et samfunn som står på offerets side, uavhengig av om offeret har fire poter eller to bein, sier Ulf Leirstein, som er Frps justispolitiske talsmann.

 

Sammenheng med annen kriminalitet

 

Dyrepolitiets første pågripelse i Trøndelag var av en mann som hadde flådd, mishandlet og drept en katt. Som en følge av dyrepolitiets arbeid ble det også avslørt at dyremishandleren hadde barneporno, og fantaserte om å drepe og voldta jentebarn i 9-årsalderen.

– Denne saken er dessverre ikke unik. Forskningen er klar på at personer som begår vold mot dyr senere ofte begår vold mot mennesker. I USA har FBI oppgradert dyrekriminalitet til en kategori A-forbrytelse, nettopp fordi de har sett at så mange av de groveste overgriperne også begår dyremishandling, sier Leirstein.

 

Skal ha tryggheten de fortjener

 

Leirstein sier at Fremskrittspartiet alltid har ført en fremtidsrettet kriminalpolitikk med offeret i fokus.

– Frp ser det samme FBI har sett i USA: Mennesker som med vilje begår grov vold mot forsvarsløse dyr må fanges opp tidlig. Derfor har det vært viktig for Fremskrittspartiet å få gjennomslag for en forsøksordning for dyrepoliti i Norge, sier Leirstein.

 

– Arbeiderpartiet og Jan Bøhler har vært sterke motstandere av et dyrepoliti. Vi i Fremskrittspartiet er likevel krystallklare: Vi gir oss ikke før både dyr og mennesker over hele landet har den tryggheten de fortjener, sier Leirstein.

Leave a Reply

Your email address will not be published.